FC Volendam wint vissersderby

De vissersderby tussen Telstar en FC Volendam is geëindigd in een 1-2 zege voor het Andere Oranje. In de tweede helft namen de Volendammers een 0-2 voorsprong. Pas in de absolute slotfase scoorde nieuwkomer Rashaan Fernandes de aansluitingstreffer. De tijd was te kort om de verdiende gelijkmaker op het scorebord te zetten.
Trainer/coach Andries Jonker had nog niet de beschikking over Roscello Vlijter. De speler zit nog altijd vast in Suriname omdat een nieuw paspoort nogal wat tijd in beslag neemt. De Velsense oefenmeester startte met dezelfde basiself die in Maastricht MVV op de knieën kreeg. Bij FC Volendam had trainer/coach Wim Jonk voor de eerste keer een basisplaats voor Francesco Antonucci ingeruimd. Dit kostte Jari Vlak zijn plek.
Vanuit het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Peréz ontspon zich een boeiend duel. Het tempo lag hoog. FC Volendam kroop zodra Telstar ten strijde trok veelal met zijn spelers terug op eigen speelhelft. Bij balverlies van de thuisclub werd de bal direct naar voren gespeeld waar de snelle aanvallers het maar moesten uitzoeken. De eerste mogelijkheid deed zich voor in de 8e minuut. Een dieptebal van Frank Korpershoek werd door Reda Kharchouch tot schot gepromoveerd. Nordin Bakker pakte de bal in tweede instantievast. Vier minuten later zette Telstar een aanval op. Het eindstation was Elayis Tavsan. Op zijn inzet moest keeper Bakker gestrekt naar de benedenhoek. In de 14e minuut ging Charlie Gilmour in de fout. Razendsnel kwamen de oranjehemden eruit. Nick Doodeman had de 0-1 op zijn schoen. De aanvaller faalde oog in oog met Anthony Swolfs. Vijf minuten verder kwam via Glynor Plet Senne Lynen aan de bal. Op zijn beurt zette hij Elayis Tavsan aan het werk. Uit een moeilijke hoek waagde hij een schietpoging. Weer moest Nordin Bakker ingrijpen. Ook deze keer ten koste van een corner. Zestig tellen later kwam FC Volendam heel goed weg. De bal uit een vrije trap van Elayis Tavsan werd door Reda Kharchouch doorgekopt. De kopbal van Benaissa Benamar belandde op de lat. Wat een kans! In de 28e minuut zette Anthony Berenstein de bal voor. Glynor Plet toornde boven iedereen uit maar zijn kopbal vloog ruim over het Volendammer doel. Drie minuten later glipte Zakaria El Azzouzi voorbij een tegenstander. De bal uit zijn voorzet werd door Anthony Swolfs gepakt. In de 40e minuut leek Telstar op een 1-0 voorsprong te komen. Frank Korpershoek scoorde nadat doelman Bakker de bal losliet. Waarschijnlijk deed hij dit in buitenspelpositie. Net voor het rustsignaal kreeg Francesco Antonucci de kans op de openingstreffer. Hij schoot naast. In de één minuut extra speeltijd leek een Volendammer in zijn eigen strafschopgebied de bal met zijn arm te beroeren. Scheidsrechter Peréz stond er bovenop en liet doorspelen.
Na rust keerden dezelfde 22 spelers weer terug binnen de krijtlijnen. Weer was de eerste kans voor de Witte Leeuwen. Glynor Plet vond Reda Kharchouch. Zijn schot vloog net naast. In de 49e minuut zette Anthony Berenstein Reda Kharchouch aan het werk. Met een slimmigheidje viel de bal bijna in de korte bovenhoek binnen. Ook deze keer was Nordin Bakker de situatie de baas. Twee minuten later kwam de ploeg van Wim Jonk tegen de verhouding in op voorsprong. Kevin Visser vond Francesco Antonucci. De huurling van AS Monaco rondde af: 0-1. Telstar bleef de aanval zoeken. Telkens zat of Nordin Bakker of één van zijn verdedigers ertussen en maakten de Telstaraanval onschadelijk. Zo ook in de 61e minuut. Charlie Gilmour schoot uit een vrije trap de bal het overvolle strafschopgebied in. De kopbal van Benaissa Benamar belandde in de handschoenen van Nordin Bakker. Acht minuten later liep Elayis Tavsan met de bal aan zijn voeten de vijandelijke zestien in. Hij viel. De leidsman trapte niet in zijn val. Voor deze fopduik werd de huurling van Sparta gehonoreerd met een gele kaart. Telstar bleef ook in de slotfase de aanval zoeken en FC Volendam hield tegen. In de 84e minuut kwamen de Volendammers op 0-2. Mistastten in de Velsense defensie bracht Jelle Duin aan de bal. De invaller draaide om zijn as en haalde uit: 0-2. Drie minuten later voorkwam Anthony Swolfs een tweede treffer van de AZ-huurling. In de vier minuten extra speeltijd bepaalde invaller Rashaan Fernandes de eindstand op 1-2. Hij zette twee oranjehemden te kijk en schoot de bal in de verre hoek voorbij doelman Bakker. De resterende tijd was te kort om de verdiende gelijkmaker op het scorebord te zetten.
Telstar was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. De withemden hadden het beste van het spel maar vergaten te scoren. En daar draait het in het voetbal om.
STATISTIEKEN
Opstellingen
Telstar: 1. Anthony Swolfs, 4. Charlie Gilmour, 5. Redouan El Yaakoubi, 6. Frank Korpershoek, 7. Elayis Tavsan, 8. Senne Lynen, 9. Reda Kharchouch, 11. Anthony Berenstein, 14. Marcus McGuane (77e min. 15. Rashaan Fernandes), 18. Benaissa Benamar en 29. Glynor Plet.
Wel op de bank maar niet ingevallen: 2. Shaquill Sno, 3. Kick Groot, 10. Melle Springer, 12. Sven van der Maaten, 17. Sven van Doorm, 19. Richelor Sprangers, 21. Anass Najah en 30. Tuur Houben.
FC Volendam: 1. Nordin Bakker, 2. Noah Fadiga, 3. Marco Tol, 4. Mike Eerdhuijzen, 5. Gijs Smal, 6. Alex Plat, 7. Nick Doodeman, 8. Francesco Antonucci (51e min. 20. Jari Vlak), 9. Zakaria El Azzouzi, 10. Kevin Visser (77e min. Gerry Vlak) en 11. Darius Johnson (65e min. 19. Jelle Duin). Wel op de bank maar niet ingevallen: 12. Mohamed Betti, 13. Darryl Baly, 14. Nick Runderkamp, 16. Barry Lauwers, 17. Martijn Kaars, 18. Derry John Murkin en 24. Stan Zoetebier.
Scoreverloop
51e min. 0-1 Francesco Antonucci
84e min. 0-2 Jelle Duin
90e min. + 2 1-2 Rashaan Fernandes
Aritrage
Scheidsrechter: de heer M. Peréz
Assistent-scheidsrechters: de heren D. Frijn en M. Ketting
Vierde official: de heer J. Rozendal
Foto: Rob Bosma
Van onze verslaggever: Marja Korbee
Gele kaarten
09e min. Gijs Smal
69e min. Elayis Tavsan
82e min. Glynor Plet
87e min. Charlie Gilmour
Toeschouwers
2.782

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl