`Beloftenteams verdwijnen uit Derde divisie`

Als het aan KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee ligt, verdwijnen beloftenteams uit de Derde Divisie. In de Tweede en Eerste Divisie zouden wel Jong-teams actief blijven. Het Oostzaanse OFC speelt in deze derde divisie en treft bijvoorbeeld Jong ADO Den Haag. Twee weken geleden wonnen de Oostzaners nog met 1-2 van de jonge Hagenaars.
Van der Zee doet zijn uitspraken in gesprek met het AD: ,,Het is een kansloze missie om nog beloftenteams van een Betaald Voetbal Organisatie (BVO) in de derde divisie te laten spelen.
In de eerste en tweede divisie moeten we het zo houden, vinden wij. Met vier beloftenploegen in de eerste divisie en twee teams in de tweede divisie. Van de sterke teams die wat toevoegen en waarvan de talenten echt baat hebben bij het spelen in die competities”.
Eerder kondigde de directeur amateurvoetbal al aan om in het seizoen 2020/2021 naar 16 teams in de Tweede en Derde Divisie te willen. Nu zijn er nog 18 teams in de Tweede Divisie en 17 teams in de Derde Divisies actief. Daarnaast wil de KNVB profclubs verplichten om vanaf komend seizoen deel te nemen in een Onder 21-competitie. Sparta, FC Volendam, Almere City FC en ADO Den Haag zouden in dat geval dus zowel een Onder 19 als een beloftenteam moeten hebben om uberhaupt in de voetbalpiramide te kunnen blijven.
In het licht van de meest recente uitspraken van Van der Zee is het interessant wat er met de huidige beloftenteams in de Derde Divisie gaat gebeuren en hoe zal worden bepaald welke twee Jong-teams er in de Tweede Divisie actief kunnen blijven.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl