Jong AZ nipt onderuit tegen NAC

ALMERE- Jong AZ heeft maandag een onnodige nederlaag geleden tegen NAC. De beloften gingen in het Yanmar Stadion geruime tijd aan de leiding, maar zagen Sydney van Hooijdonk het tij keren voor de Bredanaars: 1-2.
In het eerste kwartier was er behoudens het staren naar een paars kleurende hemel weinig te beleven. Daarna kwam het duel meer los, met eerst een serie NAC-kansen. Schoten van Finn Stokkers gingen naast in verre en korte hoek, terwijl Arno Verschueren recht in de handen van Rody de Boer schoot.
Rake rebound
Toch was het Jong AZ dat als eerste scoorde. Zakaria Aboukhlal – die even daarvoor zelf net naast mikte – gaf een loepzuivere voorzet op Ferdy Druijf. De spits kopte op de paal, maar in de rebound schoot Tijjani Reijnders via doelman Nick Olij (ex-AZ) alsnog raak. Jong AZ ontsnapte een paar minuten later aan de gelijkmaker, toen Mounir El Allouchi snoeihard op de lat schoot.
Op en neer
Na rust golfde het spel veel meer op en neer. Een hectisch tweede bedrijf begon met een aangeraakt schot van Félix Correia. De Manchester City-huurling zag zijn inzet rakelings voorlangs gaan. Aan de overzijde voorkwam Druijf vervolgens de gelijkmaker door een inzet van Verschueren vlak voor de doellijn te keren.
Achterwaartse kopbal
Namens Jong AZ waren hierna Kenzo Goudmijn, Druijf en Albert Gudmundsson dreigend, terwijl een scherpe voorzet van Yukinari Sugawara bijna in eigen doel werd gegleden door Roger Riera. NAC kreeg echter de grootste kansen. Andrija Filipovic raakte de lat, El Allouchi de paal. Via invaller Sydney van Hooijdonk werd het alsnog 1-1. Hij kopte achterwaarts binnen.
Van Hooijdonk
De Alkmaarders kregen kansjes om opnieuw op voorsprong te komen. Mo Taabouni was de blikvanger door eerst Sugawara vrij te spelen (schot naast) en daarna zelf op Olij te mikken. Aan de overzijde was het wel raak. Van Hooijdonk dompelde de thuisploeg met zijn tweede goal in rouw. Direct na de aftrap maakte Gudmundsson met een schot vanaf de middenlijn bijna een wereldgoal, maar Olij voorkwam de 2-2.
Stam: ‘Daarin stap maken’
“We kregen veel mogelijkheden op 0-2, maar speelden die niet goed uit”, zag Koen Stam. “Na rust ging het op en neer. Dat kost veel kracht en dan zie je dat een ervaren ploeg als NAC daar beter mee omgaat. Vrijdag was het heel zuur dat wij de voorsprong uit handen gaven, nu gebeurt dat weer en daarin moeten we met deze jonge ploeg een stap maken. We laten soms fantastisch voetbal zien, maar het is zaak dat te leren omzetten in resultaten.”
Hatzidiakos: ‘Voor rust heer en meester’
Pantelis Hatzidiakos speelde een uur mee en maakte daarin een sterke indruk. “Voor mij was dit een goed moment om minuten te maken”, zei de aanvoerder. “In de eerste helft waren wij heer en meester en lieten we NAC nauwelijks aan de bal. Na rust moeten we zorgen dat we het afmaken. Dat doen we niet en dan gaat het helaas nog mis. Zuur.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – NAC Breda 1-2 (1-0)
Keuken Kampioen Divisie
Opstelling Jong AZ: Rody de Boer; Yukinari Sugawara, Pantelis Hatzidiakos (66. Joerie Church), Léon Bergsma, Mauro Savastano (81. Justin Bakker); Tijjani Reijnders, Albert Gudmundsson, Kenzo Goudmijn; Zakaria Aboukhlal, Ferdy Druijf, Félix Correia (54. Mohamed Taabouni).
Opstelling NAC Breda: Nick Olij; Pele van Anholt (46. Robin Schouten), Nacho Monsalve, Roger Riera (69. Sydney van Hooijdonk), Javier Noblejas; Arno Verschueren, Ivan Ilic; Luka Ilic, Othmane Boussaid (58. Andrija Filipovic), Mounir El Allouchi; Finn Stokkers.
Scoreverloop: 31. Reijnders 1-0, 71. Van Hooijdonk 1-1, 82. Van Hooijdonk 1-2.
Gele kaarten: Taabouni, Druijf, Sugawara (Jong AZ), Filipovic, L. Ilic (NAC).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Laurens Gerrets
Toeschouwers: 500

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl