Jong AZ vrijdag naar De Herdgang

ZAANSTAD- Jong AZ wacht vrijdag de eerste beloftenclash van het seizoen. De ploeg van trainers Koen Stam en Michel Vonk reist af naar De Herdgang voor een duel met Jong PSV. In Eindhoven wordt om 20:00 uur afgetrapt.
Alkmaarders spelen hun eerste competitiewedstrijd sinds 30 augustus. Wel werd vorige week een oefenduel gespeeld op het AFAS Trainingscomplex. Vorige week woensdag was Jong AZ met 4-0 te sterk voor AFC ’34 door goals van Des Kunst (2x), Rasmus Wendt en Thijs Oosting.
Jeugdinternationals
Jasper Schendelaar, Maxim Gullit, Mees Bakker, Félix Correia, Kenzo Goudmijn en Mo Taabouni maakten tijdens de interlandbreak deel uit van jeugdteams van Oranje en Portugal. Gullit maakte zijn eerste minuten als jeugdinternational. Justin Baas was geselecteerd voor de Filipijnen en debuteerde in het WK-kwalificatieduel tegen Guam.
Blessuretijd
In de vorige competitieronde was FC Dordrecht de tegenstander op Zaanse bodem. Een zege voor Jong AZ leek in de maak, maar de bezoekers kwamen in de blessuretijd alsnog langszij en voorkwamen zo dat de voor de tweede week op rij trefzekere Richard Sedláček zich kroonde tot matchwinner.
Eerste overwinning
Jong PSV wacht nog op de eerste overwinning van het nieuwe seizoen. De ploeg van trainer Peter Uneken speelde in de openingswedstrijd met 2-2 gelijk tegen FC Den Bosch en verloor de daaropvolgende duels van Almere City FC (3-2), MVV Maastricht (0-1) en Jong FC Utrecht (0-3).
Aanvoerder
Bij de ploeg uit de lichtstad draagt oud-AZ’er Justin de Haas de aanvoerdersband. De verdediger maakte sinds 2015 deel uit van de AZ Jeugdopleiding en maakte afgelopen zomer de overstap naar PSV. De Haas speelde met Jong AZ zes duels in de Eerste Divisie.
Duin
Jong AZ zag vorige week Jelle Duin op huurbasis de overstap naar FC Volendam maken. De twintigjarige aanvaller speelde met de beloften van AZ tot dusverre 43 wedstrijden in de Eerste Divisie. Hierin was hij vijfmaal trefzeker.
Onderling
Jong AZ hield aan de vorige twee ontmoetingen met Jong PSV slechts één punt over. De uitwedstrijd ging met 3-1 verloren, op het AFAS Trainingscomplex werd niet gescoord. In seizoen 2017-2018 werden beide duels met de Eindhovenaren wel gewonnen: 1-2 en 2-1.
Debuut
Taabouni en Thijs Oosting maakten vorig seizoen in het uitduel met Jong PSV (3-1 verlies) hun debuut in het betaald voetbal. Taabouni speelde de hele wedstrijd, terwijl Oosting in de slotfase als invaller werd gebracht. Hij bekroonde zijn debuut met een doelpunt.
Arbiter
De wedstrijd staat vrijdag onder leiding van Luca Cantineau. Hij wordt langs de lijnen bijgestaan door Nils van Kampen en Remco Miedema. Luuk Timmer is aangesteld als vierde official.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl