Tennisclub TVZaansport en voetbalclub Hercules gaan samenwerken om ouderen in beweging te krijgen.

Iedereen weet dat stil zitten niet goed is voor een mens. Maar je hebt soms een zetje nodig om uit je luie stoel te komen en te gaan bewegen. Dat zetje krijg je op vrijdag 27 september op sportpark De Kuil. Tennisclub TVZ en voetbalclub Hercules organiseren tussen 10.00 uur en 12.30 uur diverse sportieve activiteiten voor ouderen. Iedereen tussen de 50 en 90 jaar kan onder begeleiding meedoen aan tennis, yoga, volleybal, darten, walking voetbal, sjoelen, jeu des boules en trimmen. Na afloop wordt er een gezellige lunch aangeboden. Toegang gratis. Wie moeilijk ter been is, kan zelfs worden opgehaald en thuisgebracht.
Regelmatig bewegen, is belangrijk voor iedereen, zeker als je ouder wordt,´ stelt Jan de Haas, voorzitter van voetbalclub Hercules. ´Je blijft langer fit en zelfredzaam. Botten en spieren worden sterker, de coördinatie verbetert en het bewegen heeft een gunstige invloed op diverse aandoeningen. Bovendien is het vooral leuk en gezellig als je het in groepsverband doet.’ Heb je een beperking en is het bewegen daardoor een stuk lastiger dan zijn er ook activiteiten die minder belastend zijn. In Nederland krijgen wij steeds meer ouderen. Binnen 20 jaar zijn er 4,7 miljoen 65 +-ers. ‘Wat ik ook merk, is een toename van ouderen die in een isolement geraken. Mensen worden bijvoorbeeld ziek en kunnen niet meer autorijden, waardoor ze hun mobiliteit verliezen. Wij willen met onze activiteiten mensen in beweging krijgen om ze zo nog lang gezond en sociaal actief te houden.’
Daarom nodigen wij iedereen uit om kennis te maken met onze activiteiten. We starten met een gezamenlijke warming-up. Alle activiteiten staan onder deskundige begeleiding en zijn afgestemd op de mogelijkheden en wensen van de deelnemers. Heeft u zelf ideeën voor activiteiten, laat het ons weten. Dan gaan wij kijken of daar mogelijkheden voor zijn op het sportpark of anders in het mooie Jagersveld. Op ons prachtige complex kunnen de activiteiten het hele jaar door worden georganiseerd, omdat we ook over een sporthal beschikken. Na de kennismaking kunt u zich opgeven voor een activiteit naar keuze om zo wekelijks te bewegen of gewoon gezellig met elkaar te sjoelen of jeu des boules te spelen.
Zo kunt u mee doen
Wilt u meedoen met Meer Bewegen voor Ouderen? Kom dan voor een vrijblijvende kennismaking naar onze Open Dag op vrijdag 27 september 2019. Wij starten om 10.00 uur en verzorgen een gratis lunch om 12.30 uur. Locatie: Sportpark “De Kuil” Kuilpad 1 Zaandam. Het is belangrijk dat u zich van tevoren aanmeldt. Dit kunt u doen door te bellen naar 075-653 99 75 of een mailtje te sturen naar: verenigingsondersteuning@sportbedrijfzaanstad.nl
Belangrijk. Bent u beperkt in uw mobiliteit dan kunt u dat aangeven. Wij zorgen er die dag voor dat u wordt opgehaald en teruggebracht. Er zal door ons worden gevraagd of u met een rolstoel of rollator komt. De voorzitters van de sportverenigingen TV Zaansport en SC Hercules wensen wij u een sportieve en gezellige ochtend.
Ko Stanthardt (TV Zaansport) en Jan de Haas (SC Hercules)

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl