Telstar in eigen huis onderuit tegen Cambuur

Velsen-Noord-Telstar ging zaterdagavond in het eigen Rabobank IJmond Stadion met 0-2 ten onder. Door goals van Jamie Jacobs en Alex Bangura ging SC Cambuur met de drie punten aan de haal.
Trainer/coach Andries Jonker kon tegen SC Cambuur geen beroep doen op Elayis Tavsan. Deze dagen speelt de aanvaller met Oranje onder 19 oefenduels tegen de leeftijdsgenoten van Italië en Portugal. Ook Roscello Vlijter was niet van de partij. Ook hij had interlandverplichtingen maar dan met Suriname. Bij tegenstander SC Cambuur startte Ragnar Oratmangoen niet. Hij kwam vrijdag te laat op de training. Nieuwste aanwinst Jarchinio Antonia was nog niet fit. Net als Doke Schmidt ontbrak hij vanwege een enkelkwetsuur.
De wedstrijd was nauwelijks onderweg toen Robin Maulun een vrije trap nam. De bal werd door een groot aantal spelers op een haar na gemist. De ploeg van trainer/coach Henk de Jong was dan wel het meeste aan de bal maar creëerde weinig. Het duurde tot de 21e minuut tot er weer wat voor één van de doelen gebeurde. Een schot van Sven van Doorm werd onbedoeld van richting veranderd. De bal verdween niet tussen de palen maar over de achterlijn. Uit de hoekschop die hierop volgde kopte Benaissa Benamar de bal over het doel. Zestig tellen later zette David Sambissa de bal voor. De kopbal van Giovanni Korte eindigde buiten het bereik van Anthony Swolfs op de paal. Telstar moest gewaarschuwd zijn. Niet dus. Twee minuten verder nam Robin Maulun weer een vrije trap. Deze had meer succes dan die in de 1e minuut. Senne Lynen keerde op de doellijn het schot van Robert Mühren. In de rebound was Jamie Jacobs wel succesvol: 0-1. Na deze treffer wisselden Redouan El Yaakoubi en Benaissa Benamar van positie. El Yaakoubi beleefde tot dan toe een lastig avondje tegen Issa Kallon. Telstar kwam wat beter in de wedstrijd, kwam wat meer aan de bal maar echte kansen werden niet gecreëerd. Rond de 30e minuut mocht Calvin Mac-Intosch vrij opkomen. Hem werd geen strobreed in de weg gelegd. Via hem en Robert Mühren kwam uiteindelijk Jamie Jacobs aan de bal. Uit zijn lage voorzet schoot Benaissa Benamar de bal bijna in zijn eigen doel. Eén minuut later was een communicatiefout op het middenveld de oorzaak dat Robert Mühren vrije doorgang had. De Volendammer spits stiftte de bal in riante positie over het doel van Anthony Swolfs. In de 35e minuut leek Anthony Berenstein de 1-1 binnen te koppen. Met een geweldige redding voorkwam Sonny Stevens de gelijkmaker. Vlak voor rust voorkwamen Frank Korpershoek en Anthony Swolfs in eendrachtige samenwerking dat SC Cambuur, in de persoon van Robert Mühren, de rust met een 0-2 voorsprong haalde.
Na rust, met twee ongewijzigde teams aan de aftrap, gebeurde er in eerste instantie weinig. Pas in de 67e minuut liet Telstar zich van zich spreken. Uit een voorzet van Reda Kharchouch, stapte Glynor Plet handig over de bal en schoot Tuur Houben de leren knikker in. Ook nu kwam Sonny Stevens als winnaar uit de strijd. Vier minuten verder legde Senne Lynen de bal prima terug op Anass Najah. Hij mikte te hoog. In de 78e minuut kopte Frank Korpershoek de bal uit een corner op het Leeuwarder doel. Ragnar Oratmangoen stond precies daar waar de bal belandde en werkte het ronde speeltuig weg. Nog geen minuut verder speelde Charlie Gilmour de bal naar Glynor Plet. Hij legde het leder prima terug op Senne Lynen. Het ziedende schot verdween net naast de paal en tegen de reclameborden. In de 85e minuut gooide SC Cambuur de wedstrijd definitief in het slot. Invaller Alex Bangura rondde het voorbereidende werk van een andere invaller, Stanley Akoy, doeltreffend af: 0-2. Telstar probeerde in de resterende speeltijd minimaal de aansluitingstreffer te forceren maar het geluk zat deze avond niet aan de zijde van de withemden.
STATISTIEKEN
Opstellingen
Telstar: 1. Anthony Swolfs, 4. Charlie Gilmour, 5. Redouan El Yaakoubi, 6. Frank Korpershoek, 8. Senne Lynen, 9. Reda Kharchouch (83e min. 19. Richelor Sprangers), 11. Anthony Berenstein, 14. Marcus McGuane (60e min. 29. Glynor Plet), 17. Sven van Doorm (60e min. 30. Tuur Houben), 18. Benaissa Benamar en 21. Anass Najah.
Wel op de bank maar niet ingevallen: 2. Shaquill Sno, 3. Kick Groot, 10. Melle Springer en 12. Sven van der Maaten.
SC Cambuur: 1. Sonny Stevens, 2. Jordy van Deelen, 3. Calvin Mac-Intosch, 4. Erik Schouten, 6. Mees Hoedemakers, 7. Issa Kallon, 8. Jamie Jacobs, 11. Giovanni Korte (69e min. 26. Ragnar Oratmangoen), 20. Robin Maulun (80e min. 18. Stanley Akoy), 21. Robert Mühren en 24. David Sambissa (77e min. 16. Alex Bangura).
Wel op de bank maar niet ingevallen: 10. Mitchel Paulissen, 12. Pieter Bos, 15. Kellian van der Kaap, 17. Daniel Bouman, 19. Sven Nieuwkoop, 22. Delano Ladan en 23. Peter van der Vlag.
Scoreverloop
24e min. 0-1 Jamie Jacobs
85e min. 0-2 Alex Bangura
Aritrage
Scheidsrechter: de heer J. Vermeire (Bel.)
Assistent-scheidsrechters: de heren M. Geerolf en K. Borms (Bel.)
Vierde official: de heer T. Hardeman
Gele kaarten
30e min. Erik Schouten
72e min. Anass Najah
88e min. Charlie Gilmour
Toeschouwers
2.685

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl