FC Volendam vergeet zichzelf te belonen in Almere

Dat FC Volendam op zondag van het beroemde kermisweekend moest aantreden is redelijk uniek te noemen. Ook uniek is het feit dat er op deze dag een flinke aanhang afreisde voor de wedstrijd tegen Almere City FC. Bij ‘City’ staat met Robert Molenaar een oude bekende van FC Volendam aan het roer. Trainer Wim Jonk moest het vandaag stellen zonder de geblesseerde Boy Deul en Mitchel Michaelis. Aanwinst Francesco Antonucci had interlandverplichtingen met Jong België. De meest recente aanwinst, Jelle Duin, begon op de reservebank.
De start was op zijn minst ongelukkig te noemen. Onachtzaamheid in de defensie zorgde ervoor dat Almere City FC een aantal pogingen op de Volendam goal mocht doen. De poging van Shayon Harrison verdween via een FC Volendam been achter Nordin Bakker: 1-0 na drie minuten. Wie dacht dat de jonge Volendamse ploeg onder indruk raakte had het mis. Voetballend was Jonk’s team erg sterk.
Binnen twintig minuten hadden de Volendammers op gelijke hoogte moeten staan. De penalty van Zakaria El Azzouzi kwam via de lat terug in het veld. Even later bracht de lat weer redding voor de thuisploeg, na een schot van Noah Fadiga. Aanval na aanval werd opgezet om keeper Joshua Smits te passeren. De scherpte in de eindpass liet echter nog te wensen over. Zo ook in een vlijmscherpe counter in de 36e minuut. Dat het halverwege 1-0 voor de thuisploeg stond deed totaal geen recht aan het vertoonde spelbeeld.
Het eerste kwartier na rust verliep identiek als de drie kwartier daarvoor. FC Volendam was de ploeg de de lakens uitdeelde, maar weer zonder de trekker over te halen. Op het uur wisselde Wim Jonk dubbel. Darius Johnson en Martijn Kaars kwamen Derry John Murkin en Mike Eerdhuijzen vervangen. Dat betekende dat er achterin een op een werd gespeeld. Dat leverde enkele hachelijke situaties op, maar Almere City profiteerde daar niet van. Met iets meer dan een kwartier op de klok maakte Jelle Duin zijn debuut. Hij verving Zakaria El Azzouzi in de spits.
FC Volendam duwde Almere City steeds verder achteruit. Maar telkens lag keeper Joshua Smits in de weg, zo ook op de kopbal van Darius Johnson. De klok tikte steeds verder weg in het nadeel van de Volendammers. Johnson stak Jelle Duin weg, maar weer lukte het net niet om af te drukken. Het was het verhaal van de wedstrijd. In de eindfase stokte het. Ook de kopbal van Martijn Kaars in blessuretijd eindigde niet in het net. Zo vergat FC Volendam zichzelf te belonen in Almere.
Doelpunt: 1-0 Shayon Harrison
Opstelling FC Volendam: Nordin Bakker, Noah Fadiga, Marco Tol, Mike Eerdhuijzen (‘60 Martin Kaars), Gijs Smal, Kevin Visser, Alex Plat, Jari Vlak, Nick Doodeman, Zakaria El Azzouzi (‘73 Jelle Duin), Derry John Murkin (‘60 Darius Johnson)

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl