Arbitrage beslissend voor verliezend ZCFC

Alkmaar-Een wedstrijd met veel strijd, zowel in de eerste helft als in de 2e helft. Na een flink aantal kansen over en weer in de eerste helft, sterk positiespel van thuisploeg de Flamingo’s, een ruststand van 0-0. In de tweede helft een verdiende voorsprong voor ZCFC, uit de penalty die werd veroorzaakt door de overtreding op Brian Meijer. Wonderlijk dat deze toch wel zware overtreding van de keeper van Flamingo’s onbestraft bleef. De penalty werd feilloos ingeschoten door Hein Koster: 0-1 Nadat Brian na een blessurebehandeling van de scheidsrechter te horen kreeg het veld weer in te mogen, was de verbazing groot dat hij bij het betreden van het veld meteen geel kreeg wegens het ongeoorloofd het veld inlopen. Deze fase van de wedstrijd was ZCFC zeker de betere spelende ploeg. Helaas kantelde de wedstrijd bij het 2e geel (en dus rood) na een overtreding van Brian Meijer die daarop het veld moest verlaten. Onbegrip in het veld en langs de kant.
Vanaf deze fase kreeg Flamingo’s weer grip op de wedstrijd, ook doordat het aantal spelers op het veld weer in evenwicht was (speler Flamingo’s had eerder het veld verlaten en speelde met 10 man). Ondanks een paar fraaie reddingen van Jesper Jonker, was de 1-1 al snel een feit. De frustratie steeg, de grensrechter van ZCFC stond letterlijk buitenspel (werd niet meer gezien) en na een aantal kansen van Flamingo’s werd de 2-1 al snel ingeschoten. Een onverdiende nederlaag voor ZCFC met bij vlagen goed voetbal en een goed gemotiveerd elftal. Door de overwinning van de Flamingo`s lijkt het zeer waarschijnlijk dat de Alkmaarders als poulewinnaar gaan eindigen. Het heeft het in eigen hand en heeft aan een punt tegen Opperdoes al genoeg. Afgelopen dinsdag versloeg ZCFC opponent Opperdoes nog en zal het volgende week flink wat doelpunten moeten winnen van het zaterdagteam van zvv Zaandijk. Dan moet het hopen dat Opperdoes meewerkt en met niet al teveel doelpunten wint van de Flamingo`s.
ZCFC speelde met Brian Meijer, Chris Visser, Hein Koster, Hiddo Haanstra, Jacco Munsscher, Jesse Knibbe, Maurice Stor, Ruben Wooldrik, Rutger de Vos, Tom Cornelisse en Jesper Jonker (G). Wissels waren Jordan Butter, Felix Scheeper, Patrick Pieters en Remco van Dijk (G)

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl