SDZ maatje te groot voor KFC

Amsterdam- KFC is het nieuwe seizoen begonnen met een nederlaag. In de beker werd er met 3-4 van het Amsterdamse SDZ verloren. Het verschil werd in de eerste 20 minuten door de thuisploeg gemaakt.
De Amsterdammers begonnen gretig. In de 1ste minuut zette Tim Klaasen-Bos, de spits hoog druk op de Kooger keeper en wist de bal af te snoepen om vervolgens breed te leggen op Raymond Lagerburg. Voor hem was het een koud kunstje om af te ronden. Een kwartier later was het de spits zelf die kon binnen schieten, vanaf de rand van de zestien schoot hij de bal onberispelijk in de bovenhoek. In de beginfase kwam KFC bijna niet van de eigen helft af en zette SDZ zeer hoog druk. Met resultaat, want nieuweling Allon Koene pakte de bal af en schoot vervolgens zelf hard binnen. Als KFC aan kansen kwam lag dat vooral aan SDZ zelf, zo ook bij de eerste tegentreffer. Een te korte terugspeelbal werd onderschept en Mitchel Vincken kon de tegentreffer niet meer voorkomen. Voor de rust leek het nog 1-4 te worden, maar de goal van Klaasen-Bos bleek buitenspel te zijn.
De tweede helft leek SDZ het wat rustiger aan te doen, het werd nog wel af en toe gevaarlijk, maar je zag dat de ploeg nog bouwende is. Halverwege de tweede helft leek Smeeing het duel in het slot te gooien, hij wist een voorzet van rechts binnen te schieten. Maar nog geen minuut later lag de bal alweer aan andere kant in het netje. SDZ probeerde het duel rustig uit te spelen, maar vlak voor tijd kwam KFC zelfs terug tot 3-4. Maar een echt slotoffensief bleef uit.
De Koogers zullen na de valse start van afgelopen zondag nu deze zondag in Koog aan de Zaan moeten winnen van rksv RODA’23. Vervolgens de week erna dient er een goed resultaat tegen AMVJ te worden behaald wil het zich nog plaatsen voor de volgende ronde. Bron: hav

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl