Valse start voor het ambitieuze FC Zaandam

Na de winnaar te zijn geworden van het Huis en Hypotheek toernooi bij WSV 30 `speelde FC Zaandam zaterdag de eerste officiële wedstrijd onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Iwan Axwijk hij nam bij FC Zaandam het stokje van Miel Mans over. Het debuut van Franklin Kesser en Hattim El Trabassi kon hiermee eveneens worden genoteerd. Dat waren ook gelijk de enige 2 mutaties. Stefano Seedorf (verhinderd in verband met werk), Luciano Dompig ( geschorst) en Adnan Barakat daar moeten de supporters nog even op wachten.
De laatste aanwinst Stefano Seedorf heeft een behoorlijke staat van dienst en is weer teruggekeerd op het oude nest. De voormalig jeugdspeler van Hellas Sport speelde jaren betaald voetbal bij onder andere AJAX, NAC en FC Groningen en FC Den Bosch. Met zijn komst komt het totaal aantal spelers met een betaald voetbalverleden op vijf.
Op het snikhete kunstgrasveld van ZOB in Zuid Oost Beemster ging het in de eerste fase vooral om het op balbezit spelen. De ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd.
In de 14e minuut was de inspeelbal van keeper Jory Witlam niet goed. De handige spits dacht met en lobje de 1-0 te maken maar met een geweldige redding maakte Witlam zijn fout goed.
In de 45e minuut bracht ZOB de stand verdiend op 1-0 na een goede steekbal achter de rug van Lars van Vliet was de afronding van de nummer 9 van ZOB beheerst.
De 2e helft ging het ook weer gelijk op en het was Zino Hartgers die de Zaandammmers bijna langszij kon brengen maar de keeper kon redding brengen.
FC Zaandam zat in een goede fase van de wedstrijd maar zowel Serdar Öztürk, verscheen na een grote fout achterin bij ZOB alleen voor de keeper maar op het moment dat Serdar Ozturk wilde uithalen gleed hij pijnlijk onderuit. In de 67e minuut was het Zino Hartgers met een uitstekende actie die nu Lucas Wijkstra voor de keeper zette. Wijkstra`s zijn inzet werd gestopt door de keeper.
In de 74e minuut was het de thuisclub die FC Zaandam een lesje leerde in effectief omgaan met de spaarzame kansen. 2-0. Sulyman Zakaria werd vervangen door Sakinden Asaipilliah in de 75e minuut.
Daar waar iedereen een duidelijke handsbal zag van een van richting veranderd schot van ZOB wilde de scheidsrechter daar niets van weten. Een wel heel gemakkelijk vergeven 3-0 op het scorebord.
Het Zaans verzet was gebroken en met twee verse wissels Sulyman Sarikaya en Sayd Menawari voor Hattim el Abbassi en Zino Hartgers liepen de Beemsternaren die conditioneel verder waren uit naar een zeer geflatteerde 5-0 overwinning. De bekerwedstrijden zullen daarom door Axwijk gebruikt worden om de perfecte spelers samen te smeden naar een sterk team want Zaterdag 7 september ontvangen de Zaandammers SVW`27 uit Heerhugowaard. Daarna volgt nog een duel in Alkmaar tegen vv Kolping Boys.
Opstelling:
Jory Witlam. Lars van Vliet. Franlin Kesser. Mounir Raji. Danny Boelhouder. Zino Hartgers. (81e minuut Sayd Menawari) .Elias Clement. Serdar Öztürk. Hattim el Abbassi (79e minuut Sulyman Sarikaya). Lucas Wijkstra. Zakaria Bounhalli. (71e minuut Sakinden Asaipilliah)

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl