Knappe bekerwinst Sporting Krommenie op de Kennemers

Beverwijk-Het eerste elftal van Sporting Krommenie zou graag eens een ronde door willen in de beker. Vorig seizoen was het Vitesse `22 de latere kampioen in de derde klasse dat SK hard onderuit haalde. Nu was de eerste wedstrijd tegen de Kennemers die vorig seizoen gelijk eindigde met Vitesse 22, maar net geen kampioen werden op doelsaldo.
SK dat promoveerde via de nacompetitie naar de derde klasse, was dus gewaarschuwd en moest laten zien dat er groei in de jonge selectie zit.
SK dat goed aan de wedstrijd begon had wel enorm moeite met de positie wisselingen bij de Kennemers. Continu wisselde de Kennemers van positie waardoor verdedigen zeer lastig werd, maar aan de andere kant lag er ruimte doordat er continu 1 op 1 werd gespeeld achterin. Helaas werden deze kansen in de eerste 15 minuten niet goed uitgespeeld of was de voorzet net te kort.
SK kwam steeds beter in de wedstrijd en begon ook steeds beter te combineren. Het was dan ook een combinatie in het midden van het veld die uitkwam bij Levent Unlu die van achter werd aangetikt. De goed leidende scheidsrechter Egner hield het kort en kon niet anders dan een vrije trap geven op zo’n 20 meter van de goal.
Kevin de Wit achter de bal. De uithaal kwam hard in de muur, waardoor de bal omhoog ging. Roel Meijns anticipeerde goed en schot de bal uit de lucht in de hoek 0-1. Met nog 15 minuten op de klok een mooie stand om mee te gaan rusten.
In de 2de helft veranderde de Kennemers van tactiek. Er waren minder positie wisselingen, maar met een extra aanvaller erbij had SK het heel zwaar. De verdediging onder leiding van Jim Gielen stond als een huis. Maar scheurtjes in de verdediging waren er niet of Gido Bout liep deze vakkundig dicht. Helaas moest Thijs de Jong al snel in de 2de helft de wedstrijd staken vanwege een tik op de knie in de eerste helft kon hij niet meer door. Met Invaller Daan Hakvoort werd de grip wat meer terug gevonden op het middenveld. Waar de Kennemers bleef aandringen, maar niet echt gevaarlijk kon worden, werd aan de andere kant de spaarzame uitvallen niet goed uitgespeeld.
Roel Meijns werd leeg gestreden vervangen door Matz Schhonheit om zodoende te proberen de bal voorin langer vast te houden en de 0-2 te forceren, waardoor de wedstrijd zou zijn gespeeld. De grootse kans van de 2de helft was voor de Kennemers waar keeper Martijn Mooij verslagen leek was het Jim Gielen die de bal vakkundig van de lijn haalde. Met nog 10 minuten op de klok exclusief blessure tijd was het tijd voor trainer Jordi van Beek om de boel dicht te gooien achterin. Vleugel aanvaller Kevin de Wit eraf en verdediger Job Groot erin. Gelegenheid aanvoerder Tanno de Graaf er extra bij in het centrum en Job Groot naar rechts, werden alle aanvallen vakkundig onschadelijk gemaakt. En zo werd de eerste bekerwinst een feit. Met nog 2 wedstrijden te gaan is de eerste ronde nog ver weg voor de Krommenieërs, maar wel in eigen hand.
Van onze verslaggever

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl