Jong AZ in Zaanstad tegen Dordrecht

ZAANSTAD- Na de eerste uitzege van het seizoen treedt Jong AZ vrijdag weer aan voor eigen publiek. De ploeg van trainers Michel Vonk en Koen Stam treft FC Dordrecht op het AFAS Trainingscomplex. De aftrap is om 20:00 uur.
De Alkmaarse beloften pakten afgelopen vrijdag hun eerste driepunter van het seizoen. Op bezoek bij TOP Oss won Jong AZ met 1-2 door doelpunten van Richard Sedláček en Richonell Margaret. Kersverse aanwinst Félix Correia en jeugdexponent Justin Baas maakten hun debuut.
Tsjechisch jeugdinternational
Voor Sedláček en Margaret waren het hun eerste officiële goals in Alkmaarse dienst. De Tsjechische middenvelder – die fraai scoorde uit een diepe pass van Justin Bakker – kreeg deze week ook mooi nieuws uit zijn moederland. Hij is op de reservelijst geplaatst van Tsjechië Onder 20, dat binnenkort oefent tegen Duitsland en Italië.
Valse start
FC Dordrecht kent een valse start van de nieuwe jaargang. Het openingsduel werd met 0-2 verloren van NAC Breda, waarna ook FC Eindhoven (5-1) en Jong Ajax (2-5) te sterk bleken. De Schapenkoppen zijn hierdoor de nog puntloze hekkensluiter van de competitie.
Portugezen
De ploeg van de Portugese trainer Cláudio Braga werd afgelopen zomer op meerdere posities versterkt. Zo maakten Dylan de Braal, Zeki Erkilinic, Jari Schuurman en Stef Gronsveld transfervrij de overstap naar Zuid-Holland. Verder kwam spits Pedro Marques op huurbasis over van Sporting Lissabon.
Onderling
Jong AZ boekte in de vorige ontmoetingen met FC Dordrecht wisselende resultaten. In competitieverband boekten de beloften alleen op 6 april 2018 een zege op de aanstaande opponent. Door een doelpunt van Joerie Church en twee van de naar SC Cambuur vertrokken Jamie Jacobs werd het destijds 3-1.
Helders Toernooi
In de voorbereiding op het nieuwe seizoen won Jong AZ het Helders Toernooi ten koste van FC Dordrecht. De finale eindigde na strafschoppen in Alkmaars voordeel, nadat de score in reguliere speeltijd op 1-1 bleef steken.
Arbiter
De wedstrijd staat vrijdag onder leiding van Robin Gansner. De 25-jarige arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Yorick Weterings en Bas Persoon. Robin Vereijken is aangesteld als vierde official.