Heet avondje Brussel voor Zaanse AZ fans

Brussel-In de uefacup wedstrijd tussen Royal Antwerp FC en AZ leek de thuisploeg donderdagavond alles in handen te hebben om op de Heizel een kwalificatie af te dwingen tegen AZ. The Great Old deed zichzelf echter de das om tegen AZ met twee domme rode kaarten en verloor uiteindelijk na verlengingen nog met zware 1-4-cijfers. En dat hadden ook de belgische fans niet zien aankomen, die bovendien zeer ongepast reageerden. De Nederlandse fans, reservespelers en businessclubleden en spelersaanhang van AZ werden onheus bejegend waarin een agressieve sfeer op de tribune ontstond. Hiervan waren enkele Zaanse supporters getuige. Opvallend was dat Zaankanter Owen Wijndal donderdag avond een prima wedstrijd speelde. En als je als aanwezige AZ fan dan nog na afloop het wedstrijdshirt van je favoriete speler persoonlijk in ontvangst kan nemen dan is dat geweldig. Dit gold voor rasechte AZ fan Jan Pool uit Zaandam. Hij kreeg op de hoofdtribune van het Koning Boudewijn Stadion een onverwachtse duw van achter van een oververhitte Antwerp fan, kwam hierdoor ten val en werd door de EHBO verzorgd aan wat schaafwonden. De verzorging gebeurde in de catacombe van het stadion waar de veiligheid nog kon worden gewaarborgd. Hierna zag Pool zijn kans schoon om met zijn medesupporter samen met de AZ spelers het veld te betreden. Op deze manier kon het gebeuren dat Jan Pool samen met Owen Wijndal een feestje kon vieren en het shirt van de sympathieke AZ speler Owen ontving.Een unieke ervaring aldus Pool die met drie vrienden uiteindelijk een heerlijke dag beleefde.
De match moest enkele minuten stilgelegd worden omwille van het tumult in de tribunes en bovendien werd de scheidsrechter ook nog eens bekogeld met bekers bier toen hij de catacomben wou opzoeken. Die acties van de fans zouden Antwerp weleens duur te staan kunnen komen. De UEFA is immers doorgaans niet mals voor dergelijke incidenten. Een flinke geldboete lijkt onvermijdelijk, maar Antwerp zal mogelijk ook een match achter gesloten deuren in een volgende campagne moeten afwerken. Dat zou voor The Great Old toch een serieuze tegenvaller zijn. AZ bekert europees door en zal vandaag aan de weet komen welke tegenstanders het mag bestrijden in de groepspoule.
 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl