Jong AZ wint bij debuut Correia

OSS- Jong AZ heeft de eerste zege van het seizoen binnen. De ploeg van Michel Vonk en Koen Stam won vrijdag met 1-2 bij TOP Oss. Aanwinst Félix Correia en jeugdexponent Justin Baas debuteerden.
Al in de vijfde minuut konden de beloften juichen. Richard Sedlacek werd dankzij een fantastische diepe bal van Justin Bakker vrij voor keeper Ronald Koeman gezet. De Tsjechische middenvelder schoot soepel raak en maakte zo zijn eerste doelpunt in dienst van AZ.
Sterke start
Jong AZ speelde sterk in het eerste kwart, maar liet daarin na de voorsprong te verdubbelen. Zo kwam Richonell Margaret na een knappe solo net niet tot een schot en werden schoten van Thijs Oosting en Mo Taabouni gepakt door de zoon van de Oranje-bondscoach.
Margaret
TOP werd langzaam beter en nam via Pieter Langedijk en Cihat Celik het Alkmaarse doel onder vuur. De beste kans was voor Celik, wiens kopbal door Jasper Schendelaar uit de hoek werd geplukt. Direct daarna was het aan de overzijde wel raak. Bakker vond met een lange bal Mauro Savastano en zag Richonell Margaret na breed leggen van Oosting zijn eerste AZ-goal maken.
Aansluitingstreffer
Na rust speelde TOP aanvallender en maakte Lion Kaak al snel de aansluitingstreffer. De bezoekers kwamen vervolgens goed werd bij kansen van Giovanni Büttner, Cas Peters en Kaak. Jong AZ werd zelf nog sporadisch gevaarlijk, maar herstelde wel de grip op de wedstrijd en trok de zege over de streep.
Koopmeiners: ‘Op karakter’
“We begonnen goed en kwamen na een heerlijke pass van Justin op ‘Risa’ vroeg op 0-1″, zag captain Peer Koopmeiners. “Belangrijk was ook dat we vlak voor rust de 0-2 maakten. Wel viel de tegengoal te vroeg in de tweede helft. We hadden moeite met het opportunisme van TOP en waren wat geschrokken na de 1-2, maar we pakten het daarna goed op qua strijdlust. Deze zege hebben we op karakter over de streep getrokken.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
TOP Oss – Jong AZ 1-2 (0-2)
Keuken Kampioen Divisie
Opstelling TOP Oss: Ronald Koeman; Olivier Rommens, Hennos Asmelash, Rick Stuy van den Herik, Niels Fleuren, Pieter Langedijk; Lion Kaak, Philippe Rommens; Sjoerd Overgoor (46. Giovanni Büttner); Cihat Çelik (65. Lars Hutten), Cas Peters.
Opstelling Jong AZ: Jasper Schendelaar; Joerie Church, Léon Bergsma (90+3. Justin Baas), Justin Bakker, Mauro Savastano; Peer Koopmeiners, Thijs Oosting (63. Félix Correia), Richard Sedlacek (80. Maxim Gullit); Jelle Duin, Richonell Margaret, Mohamed Taabouni.
Scoreverloop: 5. Sedlacek 0-1, 43. Margaret 0-2, 52. Kaak 1-2.
Gele kaarten: Fleuren, Peters (TOP Oss), Oosting (Jong AZ).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Jannick van der Laan.