Lesje effectiviteit in Doetinchem voor Volendam

FC Volendam kreeg vrijdagavond op de Vijverberg een lesje kansen benutten. Met voldoende aanknopingspunten, maar ook met lege handen keerden de Volendammers huiswaards. De ploeg van Wim Jonk verloor voor het eerst deze competitie. De Graafschap won met 3 – 0.
Never change a winning team, moet Wim Jonk gedacht hebben na de unieke 4 – 0 zege op Roda JC van vorige week. Logischerwijs speelde FC Volendam dus met dezelfde elf spelers. De selectie werd gesteund door een geschatte 300 meegereisde supporters.
Aan de kant van De Graafschap stond Mike Snoei (ex-trainer Telstar) aan het roer. Zijn ploeg begon goed aan de wedstrijd. Na elf minuten kregen de Superboeren een grote kans. Via een hoge voorzet kopte Jordy Thomassen recht in de handen van Nordin Bakker. Vijf minuten later had de doelman echter geen antwoord op een snoeihard schot van Stef Nijland, die daarmee een prachtige aanval van De Graafschap afrondde. Vanaf de rechterkant bracht Jordy Tutuarima de bal in en het hakje van Ralf Seuntjens zorgde ervoor dat Nijland de score opende. 
De neutrale toeschouwer had niets te klagen. Zowel FC Volendam als De Graafschap scoorden, maar beide doelpunten werden geannuleerd. Eerst kon Zakaria El Azzouzi scoren via een voorzet van Nick Doodeman, maar hij bleek buitenspel te hebben gestaan. Een minuut later vierde Thomassen zijn prachtige doelpunt; nadat Bakker een schot niet wist te verwerken kon de aanvaller de bal over de doelman heenwippen, voordat hij hem erin schoot. Ook hij stond echter buitenspel. Beide ploegen creeërden nog een paar kansen over en weer, maar er werd gerust met 1 – 0.
Tweede helft
De Volendammers drongen aan en dat had na een uur spelen bijna resultaat. Ze kregen twee dotten van kansen. Derry John Murkin mocht van dichtbij inschieten na een goede voorzet, maar zijn schot leek nergens op. Niet veel later schoot Noah Fadiga hard binnen, maar Hidde Jurjus redde. Joey Veerman mocht daarna schieten na een corner, maar trof het doel niet. 
Bakker speelde een wisselvallige wedstrijd. De keeper wisselde prima reddingen af met ballen die hij gevaarlijk wegstompte. Eerst was hij erg belangrijk voor de Volendammers. Hij kreeg na een uur spelen hulp van Marco Tol die de inzet van Seuntjens wegwerkte, maar keerde daarna eigenhandig grote kansen van de kant van De Graafschap. Een inzet, weer van Seuntjens, was Bakker twintig minuten voor tijd echter te machtig. Direct erna nam Seuntjens de doelman weer op de korrel, maar die liet de bal los. Mohamed Hamdaoui kon de rebound binnenwerken: 3 – 0.
Met de nederlaag blijft Volendam op vier punten staan. Het De Graafschap van Mike Snoei staat daarentegen bovenaan met de volle score uit drie gespeelde wedstrijden. 
Scoreverloop:
18’ – Stef Nijland 1 – 0
72’ – Ralf Seuntjens 2 – 0
74’ – Mohammed Hamdaoui 3 – 0
Opstelling De Graafschap: 
Hidde Jurjus; Leroy Owusu, Toine van Huizen, Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima; Jordy Thomassen, Stef Nijland (’58 Vet), Gregor Breinburg (85′ Hilderink), Jesse Schuurman, Mohammed Hamdaoui (76′ Jeremy Helmer); Ralf Seuntjens.
Opstelling FC Volendam:
Nordin Bakker, Noah Fadiga, Marco Tol, Mike Eerdhuijzen (75′ Kevin Visser), Gijs Smal; Alex Plat, Jari Vlak, Joey Veerman; Nick Doodeman (71′ Darius Johnson), Zakaria El Azzouzi, Derry John Murkin (64’ Martijn Kaars).

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl