Wormerveerse derby eindigt in 5-1

Wormerveer-Je hebt oefenwedstrijden en oefenwedstrijden. Wie Fortuna W tegen rkvv Saenden op de agenda ziet staan weet dat er dan vuurwerk te verwachten is. Er zijn er die zo’n wedstrijd niet handig vinden, er zijn er ook die het juist aanmoedigen. De thuisblijvers hadden afgelopen dinsdag ongelijk. Want wat Ajax op Cyprus liet zien was eigenlijk bedroevend waar op het Wateringcomplex de strijd vol werd aangegaan. Op het Watering complex was het lekker druk. De rkvv Saenden dames trainden, diverse jeugdteams waren druk in de weer en ondertussen druppelden de Gladiatoren/Gladoren binnen. Als bekend zijn er talrijke verbindingen tussen Fortuna W en Saenden. Het bekende ‘ons kent ons’ gevoel, maar dan net even anders.
Onze mannen wisten in het weekeinde meer dan prettig te verrassen door Ter Leede uit te schakelen waar rkvv Saenden de competitietegenstander van Fortuna W, FC Uitgeest zeer beheerst op 2-2 wist te houden. Het was dan ook niet vreemd dat er zich een pittige wedstrijd ontwikkelde. Opvallend was het enorm hoge tempo dat door beide teams gespeeld werd. Dat zakte later, logisch gezien de trainingsarbeid die verricht is, wat weg. De oefenwedstrijd tussen rkvv Saenden en Fortuna Wormerveer was het aanzien beslist waard. Na de 1-0 uit een penalty door Danyl Plasmeyer komt rkvv Saenden via Remy Goudriaan (hij verkoos toch ‘over het spoor’ boven Fortuna W Zaterdag) langszij. Een perfecte aanval over diverse schijven maakte van Danyl Plasmeyer weer de doelpuntenmaker. Rust 2-1.
Uiteindelijk eindigt de strijd om het Wormerveers kampioenschap in een 5-1 zege voor Fortuna Wormerveer door doelpunten van Sander van de Pol (een penalty en veldgoal) en Aram de Munnik. Wellicht was het anders gelopen als de referee de gasten minimaal één of zelfs twee strafschoppen had gegeven. De ‘pingel’ die Fortuna W kreeg was overigens terecht. De overtreding op Milan Klopper was er één uit de categorie ‘hoe verzin je het’.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl