Telstar dendert door na winst op Excelsior

VELSEN-ZUID – Telstar heeft de lastige wedstrijd tegen Excelsior ruim gewonnen. De ploeg van Andries Jonker nam in de tweede helft afstand en won met 3-0. Reda Kharchouch was met een doelpunt en een assist belangrijk voor de Witte Leeuwen, Senne Lynen en de teruggekeerde Glynor Plet maakten de andere doelpunten.
Andries Jonker mocht de teruggekeerde Glynor Plet wel opstellen, maar deed het niet. De aanvaller was niet fit genoeg om aan te treden tegen de Rotterdammers. Zodoende speelden de Witte Leeuwen met dezelfde elf als vorige week. 
De wedstrijd kwam langzaam op gang, mede door een blessure van Sven van Doorm. Hij kon na een behandeling weer door. Even later kreeg hij een mooie bal van Melle Springer vlak bij het doel, maar zijn trap miste richting. Enkele schoten van afstand van Charlie Gilmour, Anass Najah en Sven van Doorm gingen er ook niet in. 
Voorsprong Telstar
Acht minuten voor rust kwamen de Velsenaren wél op voorsprong. Reda Kharchouch werd prima bediend vanaf de linkerflank door Najah en mocht hard uithalen: 1-0. Er volgde een onrustig slot van de eerste helft waarin Telstar het moeilijk had en Anthony Swolfs een paar keer reddend moest handelen. Toch kon Telstar met een voorsprong de rust in. 
Witte Leeuwen
Het redelijk gevulde IJmond Stadion kon een kwartier na rust weer juichen. Ditmaal verzorgde Kharchouch de assist; zijn strakke voorzet na een mooie actie werd binnengekopt door Senne Lynen. 
De Rotterdammers probeerden wat terug te doen via Joël Zwarts, hij kopte vlak langs het doel. Aan de andere kant kon ook Kharchouch koppen, maar hij deed dat tegen de paal van het doel van Alessandro Damen. Excelsior zakte wat in en de wedstrijd werd uitgevoetbald. Toch was er nog actie vlak voor het eindsignaal. De teruggekeerde Glynor Plet mocht tien minuten voor tijd invallen en luisterde zijn debuut even voor tijd op met de 3-0.
Opstelling Telstar: Swolfs; El Yaakoubi (Sno/61), Benamar, Korpershoek, Berenstein, Springer; Gilmour, Lynen, Najah; Kharchouch (Plet/79), Van Doorm (Tavsan/89)
Opstelling Excelsior: Damen; Horemans, Fischer, Matthys, Van der Meer; Fortes, Haspolat, Bruins (Ebecilio/84); Verhaar (Moreira/59), Zwarts,Vloet bron:rtvnh.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl