Sporting Krommenie start seizoen

Ook Sporting Krommenie is het seizoen 2019/2020 begonnen. Voor het eerst in de historie maakt de club zich op voor de zondag 3e klasse B.
Aan de voorbereiding is niks veranderd ten aanzien van vorig seizoen. Alleen misschien het feit dat het trainingskamp is verplaatst van Texel naar Egmond aan Zee.
Na een zware eerste trainingsweek stond zondag 18 augustus de oefenwedstrijd tegen Purmerland gepland. Helaas kwam er op vrijdagmorgen een afbericht. Hierdoor moest de technische staf van Sporting op zoek naar een nieuwe tegenstander. Niet eenvoudig maar gelukkig bleek Rood Wit Zaanstad bereid de opengevallen plek te vullen. Dit team was al een week eerder dan de Krommenieërs in training gegaan. Door de goede banden, opgebouwd in de voorgaande seizoenen, was het zo geregeld. Rood Wit Zaanstad schoot uit de startblokken. Het team heeft een duidijke kwalitatieve impuls gekregen. Meerdere nieuwe spelers lieten zich direct gelden. Sporting keek dan ook binnen het half uur tegen een wat geflatteerde 0-3 achterstand aan. De eerste drie kansen voor Rood Wit Zaanstad waren direct raak. In de 2e helft kon Sporting kon nog terug komen tot 2-3. Maar in de laatste minuten, op zoek naar de gelijkmaker, plaatste Rood Wit Zaanstad een messcherpe counter en bracht de eindstand op 2-4. Ondanks het verlies was trainer Jordi van Beek tevreden. Iedereen is heel gebleven en heeft minuten kunnen maken.
Op dinsdag 20 augustus de 2e oefenwedstrijd tegen zaterdag 3e klasser ZCFC.
De eerste 30 minuten gingen gelijk op en de 1-1 stand op dat moment was terecht. Sporting leek over meer inhoud te beschikken en tilde de stand binnen 10 minuten naar 1-3.
De 2e helft een aantal wisselingen in het team om iedereen aan zijn minuten te laten komen. Sporting scoorde uiteindelijk nog 1 keer en bracht daarmee de eindstand op 1-4.
Opnieuw een nuttige oefenwedstrijd klonk het na afloop buiten de kleedkamers. ZCFC trainer Marciano Sleeswijk gaf zelfs aan dat de nederlaag zijn selectie weer even met beide benen op de grond heeft gezet. Hun 1e wedstrijd werd immers afgetekend gewonnen van Wieringermeer. Bij Sporting overheersde de tevredenheid over het vertoonde spel en de gecreëerde kansen.
Komende vrijdag en zondag speelt Sporting Krommenie ophet Kopie Bar Toernooi bij vv Assendelft waaraan ook Ado`20 (zat) SVA, vv Assendelft, KFC, rkvv Saenden aan meedoen.
Dan zal moeten blijken waar de mannen van hoofdtrainer Jordi van Beek staan zo vlak voor de start van de bekercompetitie.
Van onze verslaggever Mathijs Nierop

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl