KNVB komt met nieuwe promotie/degradatieregelingen 2e/3e divisie

Binnen afzienbare tijd zal de KNVB de nieuwe promotie-degradatieregeling voor de Tweede en Derde Divisie delen. Uit de stukken die Voetbal247 heeft ingezien, wordt het voor amateurverenigingen in de Tweede Divisie er niet gemakkelijker op om zich te handhaven op het hoogste amateurniveau.
Promotie/degradatie Tweede Divisie – Derde Divisie
Zoals eerdere seizoenen degraderen de twee laagst geëindigde amateurclubs naar de Derde Divisie, twee andere clubs spelen de nacompetitie. Tot zover niets nieuws onder de zon. De beloftenteams in de Tweede Divisie – Jong Sparta en Jong Volendam – ontspringen de dans als zij minimaal zestiende eindigen in de reguliere competitie. Deze regel geldt overigens niet als Jong ADO of Jong Almere City kampioen wordt in de Derde Divisie. In dat geval zal het laagst geëindigde beloftenteam als nog worden vervangen door een van deze twee beloftenverenigingen. Worden Jong ADO en Jong Almere City allebei kampioen in de afdelingen van de Derde Divisie, dan volgt een beslissingswedstrijd voor één plek in de Tweede Divisie.
In het geval dat Jong Sparta of Jong Volendam zeventiende of achttiende eindigt in de Tweede Divisie, dan ontvangt dit beloftenteam als nog een reddingsboei om zich te handhaven. Een reserve-elftal degradeert dan alleen als er in de Derde Divisie een beloftenteam op de tweede, derde of vierde plek eindigt. Wat zeker is, is dat de kampioenen van de Derde Divisie altijd zullen promoveren naar het hoogste amateurniveau. Als Jong ADO of Jong Almere zich tot kampioen kroont, promoveert ook de nummer twee van de afdeling naar de elite.
Heb jij je voetbalschoenen voor het nieuwe seizoen al in huis?
Promotie/degradatie Derde Divisie – Hoofdklasse
Vanwege het wegvallen van de beloften van Vitesse en FC Groningen in de voetbalpiramide, bestaan beide poules van de Derde Divisie uit slechts zeventien clubs. De twee laagst geëindigde amateurverenigingen degraderen direct naar de Hoofdklasse en de ploegen op de plaatsen veertien en vijftien spelen play-offs met de periodekampioenen van de Hoofdklasse.
In deze promotie-degradatieregeling ontvangen de amateurverenigingen wel een reddingsboei. Eindigt een beloftenelftal als vijftiende, zestiende of zeventiende, dan degradeert het naar de beloftencompetitie en niet naar de Hoofdklasse.
Opmerkelijk is wel dat eerder nog KNVB-directeur Jan-Dirk van der Zee erop leek te zinspelen dat hij de Tweede en Derde Divisie zou willen terugbrengen naar 16 teams.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl