Jong AZ onnodig onderuit tegen Excelsior

Jong AZ heeft vanavond in eigen huis geen punten overgehouden aan de wedstrijd tegen Excelsior. De Kralingers waren in Wijdewormer met 1-2 te sterk voor de mannen van Koen Stam en Michel Vonk. Een onnodige nederlaag, want zeker in de eerste helft was de thuisploeg voetballend beter. Desondanks gingen de Alkmaarders onderuit door doelpunten van Verhaar en Fortes. Gudmundsson deed vanaf de stip nog wat terug. 
Het beloftenelftal startte met onder andere Druijf, Gudmundsson en Sugawara en speelde een goede eerste helft. Stam en Vonk kozen met Goudmijn, Reijnders en Gudmundsson voor veel voetbal op het middenveld en dat leek een goede keuze. Jong AZ combineerde de Kralingers bij vlagen weg en kregen ook de grootste kansen in het eerste bedrijf. Zo was Savastano met een pegel op de onderkant van de lat dichtbij de 1-0, waarna Sugawara de bal in kansrijke positie naast het doel van Damen kopte.
Openingstreffer
Via een afstandsschot van Gudmundsson waren de Alkmaarders andermaal dichtbij een treffer, maar Damen was op zijn post. Nadat Fortes zijn inzet gekeerd zag worden door De Boer was het enkele minuten later wel raak. Thomas Verhaar krulde de bal vanaf de rechterkant van het strafschopgebied met veel gevoel in de verre hoek en zette zijn ploeg tegen de verhouding in op voorsprong.
Gudmundsson
Na de pauze was het duel wat meer in evenwicht en was het Druijf die de eerste mogelijkheid kreeg. De aanvalsleider kwam echter een teentje tekort om een voorzet van Gudmundsson tot doelpunt te promoveren. Een half uur voor tijd kwamen de Rotterdammers op 0-2. Zwarts zette de bal van de zijkant voor, waarna Fortes van dichtbij kon binnenkoppen. Niet veel later kwam Jong AZ terug in de wedstrijd. Reijnders werd in het strafschopgebied van Excelsior gevloerd, waarna Gudmundsson met succes de toegekende strafschop binnenschoot. In de laatste twintig minuten kwam de thuisploeg via Druijf nog eenmaal dichtbij de gelijkmaker, maar de punten zouden meegaan naar Rotterdam.
Karakteristieken
Doelpunten: 31′ Verhaar 0-1, 64′ Fortes 0-2, 69′ Gudmundsson (strafschop) 1-2
Gele kaarten: Damen, Fischer, Haspolat (Excelsior)
Opstelling Jong AZ: De Boer; Church, Bergsma, Bakker, Savastano; Reijnders, Gudmundsson, Goudmijn (69′ Koopmeiners); Sugawara (60′ Margaret), Druijf (c), Taabouni (69′ Oosting)
Opstelling Excelsior: Damen; Horemans, Fischer (c), Matthys, Van der Meer (87′ Oude Kotte); Haspolat, Fortes, Bruins; Verhaar (75′ Omarsson), Zwarts, Mendes Moreira bron: azfanpage