Fortuna W overtuigt in Sassenheim

Sassenheim- Als cupfighter was het vooraf lastig om een inschatting te maken over de krachtsverhoudingen. Het ambitieuze maar zelf uit de hoofdklasse gedegradeerde Fortuna- W, een tegenstander die juist promoveerde, zelf twee weken in training, een tegenstander die al zes weken arbeid in de benen heeft, kortom op bezoek bij Ter Leede in Sassenheim voor de ‘grote’ KNVB beker maakte dat voorspellingen bij de meeste mensen niet in het voordeel van Fortuna W uitvielen. En dat bleek een lelijke misvatting. De 1-4 overwinning doet meer dan lekker aan en was een prima opst eker voor coach Juan Fernandez Coto.
Van Ter Leede was natuurlijk bekend dat de geelroden steeds naast de promotie naar de derde divisie grepen. Ook afgelopen jaargang leek dat scenario zich te ontwikkelen. Aanvankelijk met tien punten achterstand op de koploper werd uiteindelijk toch de titel gescoord en de promotie naar de derde divisie was een feit. 
Van Fortuna W is het verhaal bekend. Met een frisse blik voor de groep en andere sfeer in de selectie is het seizoen van start gegaan. Ter Leede leek op voorhand een maatje te groot, maar vanuit het team klonken positieve geluiden. ‘We zijn voor niemand bang!’ was zo’n beetje het motto.
Op weg naar Ter Leede werden de meeste chauffeurs over de A5 geleid die o.a. langs Schiphol voert. Op het prachtige sportpark Roodemolen werd Fortuna W hartelijk welkom geheten. De spelers reisden per splinternieuwe Bakker Travel spelersbus. Het eerste voorteken van een mooie zaterdag!
Op het complex – waar twee clubs de velden en gebouwen delen en beslist niet denken aan een fusie – zag het er al sfeervol uit. De competitie start komend weekeinde al voor de Sassenheimers. 
De eerste aanvallende actie was van Ter Leede. Deze werd door Halil bekwaam gekeerd. De daaropvolgende aanval bracht Emre Bilgin (wat een prachtig debuut) in balbezit en zijn afgemeten voorzet werd uiterst beheerst door Danyl Plasmeyer tot de 0-1 voorsprong omgebogen. 
Na twaalf minuten spelen werd niet goed verdedigen aan Wormerveerder kant door Ter Leede topscorer Ian van Otterloo onmiddellijk afgestraft (1-1). Vlak daarna moest Halil al zijn talenten in de strijd gooien om de 2-1 te voorkomen. Dat lukte natuurlijk, maar dat maakte wel dat zijn schouder uit de kom raakte. Deze kon weer worden teruggezet, maar verder spelen was onmogelijk. Zijn plaatsvervanger Gennaro Liklikwatil toonde zich echter een prima opvolger en wist vele reddingen te verrichten.
Na bijna een half uur spelen liet Emre Bilgin de Ter Leede verdediging voor de zoveelste keer zijn hielen zien, maar de doelman wilde niet van wijken weten. 
Na een half uur werd Robin preventief gewisseld en maakte Ian zijn opwachting. Dat deed hij prima. Zeker als u weet welk een lange weg hij heeft moeten afleggen om weer op dit niveau te kunnen acteren. Fortuna W bleef daarna het offensief zoeken, maar was het toch Ter Leede dat leek te gaan scoren. Dat geschiedde in buitenspelsituatie en leek de rust aan te breken met de 1-1.
In de slotseconden zat nog flink wat spektakel. Een doorbrekende Fortunees werd onreglementair afgestopt in de 16 meter. De strak leidende arbiter Marcel Roeleveld kende een strafschop toe en presenteerde Brayan Caicedo Mosquera zijn tweede geel. Zijn rust brak daardoor net iets eerder aan. De toegekende pingel werd door Nick Snelders onhoudbaar binnengeschoten en keek Fortuna W in de rust naar een prettige 1-2 voorsprong. 
In het tweede bedrijf moest Ter Leede het doen met een tiental tegen de elf Wormerveerders. Dat verschil was heel lang niet te merken in het veld. De ploeg van trainer Steef Roodakkers, nieuw aan het roer en afkomstig van UVS uit Leiden volgens de beleidsmakers in Sassenheim uitstekend passend in de toekomstvisie, was zeker de eerste 20 minuten de meest offensieve. Een compliment derhalve aan de thuisploeg. 
Van de aftrap af was het Fortuna W dat meteen probeerde de score te wijzigen. Meteen daarop moest keeper Gennaro Liklikwatil aan de bak om de gelijke stand te behouden. Dat deed hij daarna nog een aantal keren.
In de 69e minuut werd een totaal uitgebluste Emre Bilgin vervangen door Sander van de Pol. Hij deed meteen van zich spreken door prima door te gaan en zijn eerste bal eindigde meteen op de paal. Een paar minuten later was het wel raak. Op aangeven van Danyl Plasmeyer scoorde Sander van de Pol de 1-3. In die fase heel belangrijk. Het was de denkbeeldige tik die bij de tegenstander het echte geloof in een goed resultaat deed verdwijnen. 
Met nog tien minuten te gaan zag Nick Snelders een schot op de lat uiteenspatten, maar was het even later andermaal reden tot juichen aan Wormerveerse zijde. Een fout van de Ter Leede doelman werd door Plasmeyer meteen afgestraft en zo kwam er een eindstand van 1-4 op het scorebord te staan.
Van onze verslaggever, foto: Atilla Bilgin

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl