Overwinning in slotfase voor Telstar in Denbosch

`s Hertogenbosch- Telstar had vanavond in ’s-Hertogenbosch het beste van het spel en kreeg de beste kansen. De fans uit Velsen en omgeving moesten tot de 88e minuut wachten om te juichen. Sven van Doorm mocht zich door zijn ploeggenoten laten feliciteren. Hij profiteerde optimaal van een fout in de Bossche verdediging: 0-1.
Er waren twee wijzigingen aan de kant van Telstar in verhouding tot het duel tegen Jong AZ in Wijdewormer. Shaquill Sno en Richelor Sprangers stonden in stadion De Vliert niet aan de aftrap. Anthony Berenstein en Anass Najah wel. Verder dezelfde negen spelers die tegen de Alkmaarders met 0-0 gelijkspeelden. Bij de thuisclub stond Ringo Meerveld in de basis. Zijn komst ging ten koste van Azzeddine Dkidak. Hij was onlangs nog bij Telstar op proef. Hij gaat nu zijn geluk bij de Bosschenaren beproeven.
Telstar was in de eerste helft de betere ploeg. De beste kansen waren voor de in het zwart en wit gestoken Velsenaren. In de 9e minuut onderschepte Melle Springer een Bossche aanval. Hij stuurde met een strakke pass Reda Kharchouch diep. Tegen een overmacht van verdedigers van de thuisclub sleepte hij er maar mooi een corner uit. In de 15e minuut zette Abdulsamed Abdullahi op de linkerkant goed door. Frank Korpershoek werkte de bal met een halve omhaal uit de doelmond weg voordat Ryan Trotman gevaarlijk kon worden. Drie minuten verder ontfutselde Redouan El Yaakoubi de bal van een blauwhemd. Hij leverde bal direct weer in. En dat in zijn eigen strafschopgebied. Ook hiervan wisten de Bosschenaren niet te profiteren. In de 20e minuut belandde de bal uit een vrije trap van Abdulsamed Abdullahi recht in de handschoenen van Anthony Swolfs. Eén minuut verder stuurde Benaissa Benamar Reda Kharchouch diep. Zijn schot werd geblokt. Uit de corner die hierop volgde schoot Anthony Berenstein de bal naar Frank Korpershoek. Hij schoot het leder in maar keeper Van der Steen voorkwam de 0-1. In de 26e minuut zette Redouan El Yaakoubi de bal voor. Reda Kharchouch nam de leren knikker in één keer op zijn schoen. Ook deze keer trad keeper Van der Steen goed op. Hij ving de bal. Vier minuten verder zette Telstar een aanval op via de linker- en later de rechterflank. Uiteindelijk kwam Benaissa Benamar aan de bal. De verdediger haalde van ver uit. De bal verdween luttele centimeters over de deklat. Vier minuten voor het rustsignaal van scheidsrechter Blank waagde Abdulsamed Abdullahi van grote afstand een doelpoging. Zijn schot vloog naast. In de ultieme slotfase is Senne Lynen dicht bij een treffer. Op zijn inzet moest keeper zich strekken. Hij tikte de bal naast. De corner leverde geen gevaar meer op. Net als de één minuut extra speeltijd.
Na rust met één wissel aan de zijde van FC Den Bosch. Azzeddine Dkidak verving de licht geblesseerde Ryan Trotman. Telstar bleef de bovenliggende partij. In de 58e minuut zette Anass Najah met een steekpass Reda Kharchouch vrij voor Wouter van der Steen. Zijn schot verdween centimeters naast de voor hem verkeerde kant van de paal. Wat een pech! In de tegenaanval was Ruben da Rocha Rodrigues dicht bij de openingstreffer. Via de vingertoppen van Telstar keeper Anthony Swolfs verdween de bal over de achterlijn. In de 61e minuut was er deze keer wel een strakke en harde voorzet van de voet van Melle Springer. Reda Kharchouch stapte over de bal maar er stond geen zwarthemd achter hem om de bal tegen de touwen te schieten. Even later knalden Charlie Gilmour en Luuk Brouwers met hun hoofden tegen elkaar. De Engelsman stond razendsnel weer op. Luuk Brouwers moest met een hersenschudding en op een brancard het veld verlaten. Met nog een kwartier op de klok kreeg Reda Kharchouch een geweldige kans op zijn ploeg op voorsprong te schieten. Van dicht bij schoot hij de bal op het Bossche doel. Met een geweldige reflex voorkwam doelman Van der Steen een Velsense voorsprong. De 0-1 hing in de lucht. Telstar creërde eigenlijk al de gehele wedstrijd een veldoverwicht en een aantal goede kansen maar wist dit niet in doelpunten om te zetten. Dat gebeurde pas vlak voor tijd. In de 88e minuut leek de bal uit een voorzet van Reda Kharchouch in niemandsland te eindigen. Leo Väisänen wilde de bal uitverdedigen. Hij deed dit zo knullig door de bal tegen Sven van Doorm aan te schieten. De middenvelder had geen enkele moeite om de bal in het doel te schieten: 0-1. Na ruim vier minuten extra speeltijd vond scheidsrechter Blank het welletjes en was de eerste overwinning van de Witte Leeuwen een feit.
STATISTIEKEN
Opstellingen
FC Den Bosch: 1. Wouter van der Steen, 2. Mats Deijl, 3. Leo Väisänen, 8. Luuk Brouwers (68e min. 28. Steven van der Heijden), 11. Danny Verbeek, 13. Stefan Velkov, 16. Kevin Felida, 18. Ryan Trotman (46e min. 15. Azzeddine Dkidak), 20. Ruben da Rocha Rodrigues, 22. Abdulsamed Abdullahi en 26. Ringo Meerveld (72e min. 10. Paco van Moorsel).
Wel op de bank maar niet gespeeld: 14. Cristophe van Zutphen, 21. Nick Leijten, 23. Konrad Sikking, 24. Robin Voets en 36. Ryan Lambert.
Telstar: 1. Anthony Swolfs, 4. Charlie Gilmour, 5. Redouan El Yaakoubi, 6. Frank Korpershoek, 8. Senne Lynen, 9. Reda Kharchouch (90e min +3 19. Richelor Sprangers), 10. Melle Springer (87e min. 2. Shaquill Sno), 11. Anthony Berenstein, 17. Sven van Doorm, 18. Benaisse Benamar en 21. Anass Najah.
Wel op de bank maar niet gespeeld: 3. Kick Groot, 12. Sven van der Maaten, 13. Ilias Bronkhorst, 25. Shayne Pattynama, 27. Roscello Vlijter en 30. Tuur Houben.
Scoreverloop
05e min. 0-1 Sven van Doorm
Aritrage
Scheidsrechter: de heer E. Blank
Assistent-scheidsrechters: de heren S.R. de Groot en P. Inia
Vierde official: de heer B. Sahiner
Gele kaarten
63e min. Anass Najah
75e min. Abdulsamed Abdullahi
91e min. + 1 Mats Deijl
Toeschouwers
2.855
Van onze verslaggever Marja Korbee

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl