Jong AZ in Zaanstad tegen Excelsior

ZAANSTAD- Jong AZ krijgt maandag in de tweede speelronde van de competitie bezoek uit Rotterdam. De ploeg van trainers Koen Stam en Michel Vonk staat op het AFAS Trainingscomplex tegenover Excelsior. De aftrap is om 20:00 uur.
De Alkmaarse beloften staan voor het eerst in competitieverband tegenover Excelsior, dat sinds het seizoen 2014-2015 onafgebroken in de Eredivisie speelde. De ploeg van trainer Ricardo Moniz eindigde dit jaar op de zestiende plaats en moest vervolgens in de play-offs om promotie/degradatie de meerdere erkennen in RKC Waalwijk.
Eerste punt
Jong AZ schreef vorige week het eerste punt van het seizoen bij. Op het AFAS Trainingscomplex eindigde de derby tegen Telstar in een doelpuntloos gelijkspel. Wel kregen beide ploegen veel kansen om het net te laten bollen. Richonell Margaret, deze zomer overgekomen van Vitesse, maakte in deze wedstrijd zijn eerste officiële minuten voor Jong AZ.
Genieten
Stam gaf na afloop aan dat Vonk en hij tevreden waren met wat zij gezien hadden. “De jongens toonden aan te willen vechten voor een goed resultaat en daar zijn we erg blij mee.” Ook was de trainer erg te spreken over het vele publiek dat op de wedstrijd af kwam. “Ik vind dit genieten en hoop dat er dit seizoen alleen maar meer mensen komen.”
Goed begin
Excelsior trapte het nieuwe seizoen af met een overwinning. In het Van Dongen & De Roo Stadion werd Jong FC Utrecht met 2-0 verslagen. De transfervrij van Feyenoord overgekomen Joël Zwarts maakt beide doelpunten. In de voorbereiding won de ploeg eerder al van Heracles, TOP Oss, Hillegersberg, De Zwervers en het Cypriotische Anorthosis Famagusta van trainer Jurgen Streppel. De oefenduels met FC Den Bosch, Go Ahead Eagles en KV Kortrijk werden verloren.
Transfers
De selectie van De Kralingers bevat een flink aantal nieuwe gezichten. Zo hebben onder meer Sander Fischer, Ahmad Mendes Moreira, Rai Vloet, Thomas Verhaar, Siebe Horemans en Zwarts de gelederen versterkt. Daartegenover staat het vertrek van veertien spelers, waaronder Ryan Koolwijk, Jerdy Schouten, Jurgen Mattheij en Mounir El Hamdaoui.
Kenzo Goudmijn
In het afgelopen seizoen maakte Kenzo Goudmijn op bezoek bij Excelsior zijn debuut in het vlaggenschip van AZ. De zeventienjarige middenvelder kwam in de tachtigste minuut binnen de lijnen voor Fredrik Midtsjø. Hij kon niet voorkomen dat het duel in de laatste speelronde met 4-2 werd verloren.
Arbiter
De wedstrijd staat maandag onder leiding van Edgar Bijl. Hij wordt langs de lijnen bijgestaan door Franca Overtoom en Joris Westhof. Reinoud Weiland is aangesteld als vierde official.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl