Jong AZ en Telstar in evenwicht

Telstar heeft de openingsouverture tegen Jong AZ met 0-0 gelijk gespeeld. De beste kansen waren voor de Witte Leeuwen. Senne Lynen en Reda Kharchouch hadden Telstar in de beginfase al in veilige haven moeten loodsen. Beide spelers faalden in de afwerking. Gedurende de wedstrijd kreeg Telstar nog een aantal goede kansen, maar gescoord werd er niet.
Lang was er onzekerheid waar het eerste competitieduel van Telstar gespeeld zou gaan worden. Snel was duidelijk dat door dakschade deze wedstrijd in het AFAS Stadion te Alkmaar geen doorgang kon vinden. Uiteindelijk werd besloten om naar het trainingscomplex in Wijdewormer uit te wijken. Ruim 800 toeschouwers waren getuige van dit Noord-Hollands onderonsje. Telstar, met zes nieuwkomers in de basis, startte uitstekend. De wedstrijd was nauwelijks twee minuten onderweg toen Senne Lynen een zwabberschot afvuurde. De redding van Rody de Boer was moeizaam. De rebound was niet aan Reda Kharchouch besteed. Na deze geweldige kans was Jong AZ voor de eerste keer aan de overkant van het speelveld te vinden. Het schot van Ferdy Druijf ging ruim voorlangs het doel van Anthony Swolfs. In de 8e minuut zette Senne Lynen met een splijtende pass Reda Kharchouch vrij voor Rody de Boer. Mede door het mistasten van Léon Bergsma stond de spits plots oog-in-oog met de oud-Telstarkeeper. Hij schoof de bal luttele centimeters naast de paal. In de 15e minuut leed Jong AZ op het middenveld balverlies. Richelor Sprangers pikte het leer op. Zijn schot was laag maar van ver. Rody de Boer kon de bal gemakkelijk oprapen. Vier minuten verder moest Anthony Swolfs voor het eerst echt in actie komen. Vanaf twintig meter loste Richonell Margaret een schot. In de rebound, mede door toedoen van Frank Korpershoek, kwam Ferdy Druijf niet tot een schot. Uiteindelijk schoot Mohamed Taabouni de bal ruim over het Velsense doel. Even later ging Pantelis Hatzidiakos in het duel om de bal met Reda Kharchouch wat al te opzichtig in de fout. De doelpoging van de nieuweling eindigde over het doel. Niet veel later probeerde de spits het weer. Nu werd zijn kanonskogel door Rody de Boer gekeerd. In de slotfase van de eerste nam de ploeg van Koen Stam en Michel Vonk het initiatief langzaam over maar alleen Richonell Margaret werd nog een keer gevaarlijk. Uit een hoekschop kopte hij de bal rakelings over de kruising.
Beide clubs begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Het duurde even voordat deze in gang gezet was. In de 53e minuut was de eerste mogelijkheid voor Tijjani Reijnders. Zijn inzet belandde in het zijnet. Nog geen zestig tellen later vuurde Melle Springer na een goede individuele actie op het Alkmaarder doel. Rody de Boer voorkwam een achterstand door de bal op het juiste moment tot corner te verwerken. Uit de hoekschop leek er verdacht veel op dat een roodhemd de bal met zijn arm beroerde. Scheidsrechter Cantineau zag in deze actie niets en liet doorspelen. Halverwege de tweede helft was Reda Kharchouch sterk aan de bal. Hij legde de bal prima terug op Melle Springer. Het vliegende schot van de IJmuidenaar ging net naast. In de 70e minuut zette Sven van Doorm de bal voor. Door een Alkmaarder werd het ronde speeltuig onbedoeld verlengd. Keeper De Boer dacht de bal op te rapen. Dit mislukte want hij poortte zichzelf. Er was geen Witte Leeuw in de buurt om het leder in het verlaten doel te schieten. In het laatste kwart van de wedstrijd ging Telstar op jacht naar de drie punten. Senne Lynen kreeg in deze fase een drietal mogelijkheden. Hij had het vizier nog niet op scherp staan. Met nog drie minuten op de klok moest Anthony Swolfs nog één keer handelend optreden. De Belgische goalie ranselde de bal uit een vrije trap van Tijjani Reinders uit de bovenhoek. Bij deze kans bleef het. In de drie minuten extra speeltijd gebeurde er weinig meer zodat beide ploegen zich met het gelijke spel tevreden moesten stellen.
STATISTIEKEN
Opstellingen
Jong AZ: 1. Rody de Boer, 2. Yukinari Sugawara, 3. Pantelis Hatzidiakos (77e min. 12. Joerie Church), 4. Léon Bergsma, 5. Mauro Savastano, 6. Peer Koopmeiners, 7. Richonell Margaret (62e min. 19. Jelle Duin), 8. Kenzo Goudmijn, 9. Ferdy Druijf, 10. Tijjani Reijnders en 11. Mohamed Taabouni (66e min. 17. Thijs Oosting).
Wel op de bank maar niet gespeeld: 14. Justin Bakker, 15. Justin Baas, 16. Mees Bakker, 18. Richard Sedlacek en 20. Rasmus Wendt.
Telstar: 1. Anthony Swolfs, 2. Shaquill Sno, 4. Charlie Gilmour, 5. Redouan El Yaakoubi, 6. Frank Korpershoek, 8. Senne Lynen, 9. Reda Kharchouch (88e min. 13. Ilias Bronkhorst), 10. Melle Springer, 17. Sven van Doorm (80e min. 21. Anass Najah), 18. Benaissa Benamar en 19. Richelor Sprangers (62e min. 11. Anthony Berenstein).
Wel op de bank maar niet gespeeld: 3. Kick Groot, 12. Sven van der Maaten, 16. Sam Aarts, 20. Abdel El Ouzzane, 23. Cas Dijkstra, 25. Shayne Pattynama, 27. Roscello Vlijter en 30. Tuur Houben.
Arbitrage
Scheidsrechter: de heer L.E. Cantineau
Assistent-scheidsrechters: de heren F. Ozinga en J. Waleveld
Vierde official: de heer P. Henshuijs
Gele kaarten
37e min. Charlie Gilmour
44e min. Shaquill Sno
80e min. Redouan El Yaakoubi
Toeschouwers
850
Van onze verslaggever Marja Korbee

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl