Veel balbezit, twee tegengoals Fortuna W

Na een eerste week van trainen onder leiding van de nieuwe hoofdcoach Juan Fernandez Coto volgde vandaag al de eerste oefenwedstrijd voor het naar de eerste klasse gedegradeerde Fortuna W. Tegen ASV De Dijk liepen de Fortunezen tegen een onnodige 0-2 nederlaag aan. Twee momenten van onachtzaamheid aan Wormerveerse zijde waren voor de bezoekers voldoende om het verschil te maken.
Met een stevige bries over het veld opende de beide elftallen de wedstrijd onder leiding van arbiter Juroen Koene. De inmiddels getrouwde fluitist zorgde er met zijn beide secondanten weer voor dat het om het voetbal ging. Pas in het tweede bedrijf moest de fluit iets meer gehanteerd worden.
Twee ploegen die nog maar net begonnen zijn aan hun voorbereiding. Dat was te merken in het veld. Fortuna W had beslist het leeuwendeel van het balbezit, maar halverwege de eerste helft was één kansje voor de spits van De Dijk voldoende om de 0-1 te produceren. Dat werd ook de ruststand.
In de tweede helft bij Fortuna W een compleet ander elftal, maar het spelbeeld bleef gelijk. Het balbezit was er voor de gastheer, de ene kans voor de gasten hetgeen de 0-2 opleverde.
Het overwicht van de Gladoren kon nog niet in doelpunten worden uitgedrukt. In de aanval ontbeerde men simpelweg nog de kracht. Alleen de van FC Volendam teruggekeerde Aram de Munnik kwam dicht bij een doelpunt. Zijn schot eindigde echter op de paal.
‘Er is voldoende werk te doen voor de trainer’ was het logische commentaar van de in ruime mate aanwezige supporters.
Van onze verslaggever
Foto: Atilla Bilgin

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl