FC Volendam krijgt te weinig in Helmond

De kop is er af. Het seizoen 2019/’20 in de Keuken Kampioen Divisie is vrijdagavond van start gegaan. Trainer Wim Jonk stuurde zes spelers de wei in die vorig seizoen met Jong FC Volendam kampioen werden tegen HSC ’21. FC Volendam nam vanaf de aftrap het heft in handen, echter bleven grote kansen voor zowel onze FC als Helmond Sport uit. Met een 0 – 0 stand werden de kleedkamers opgezocht. Na rust kwam Helmond Sport snel op voorsprong. De rebound van Jari Vlak, na de gemiste strafschop van Zakaria El Azzouzi, zorgde voor de eindstand: 1 – 1.
Veel balbezit, weinig kansen.
Het eerste gedeelte van de wedstrijd was in het voordeel van FC Volendam. Mike Eerdhuijzen, Joey Veerman en Zakaria El Azzouzi kregen enkele kansjes zonder deze om te zetten in doelpunten. Helmond Sport leunde vooral achterover en zocht met counters naar een doelpunt. Na dertig minuten gespeeld te hebben kwam Helmond Sport meer en meer in het stuk voor. Ook zij drongen aan, maar kwamen niet tot grote kansen. Op slag van rust ontstond er een scrimmage voor het Helmondse doel waar de Volendammers dachten recht te hebben op een strafschop. Dit werd weggewuifd door scheidsrechter Van der Laan en daarmee werd met de brilstand de kleedkamers opgezocht.
Flitsende herstart Helmond Sport
Na de thee kwam Helmond Sport flitsend uit de kleedkamer. De eerste kans werd door Givan Werkhoven nog naast gekopt. De tweede kans, een paar minuten later, werd wel benut. Een puntgave voorzet van Sander Vereijken werd binnengekopt door Dean Koolhof: 1 – 0.
Wissels FC Volendam kantelen de wedstrijd
Na 66 minuten wisselde trainer Wim Jonk tweemaal. Noah Fadiga en Nick Doodeman kwamen in het veld voor Mohamed Betti en Alex Plat. Dit resulteerde vrijwel gelijk in een grote kans voor Derry John Murkin, welke helaas onbenut bleef. Niet veel later werd de bal op de penaltystip gelegd, doordat Joey Veerman de bal tegen de arm van een speler van Helmond Sport schoot. Zakaria El Azzouzi ging achter de bal staan maar faalde. De rebound was echter een prooi voor de ingevallen Jari Vlak. Hij gleed geheel verdiend de gelijkmaker binnen voor de 1 – 1.
FC Volendam zoekt de winnende
Met nog tien minuten op de klok zocht FC Volendam naar de winnende. Joey Veerman kwam daar nog heel dichtbij in de slotseconde. Hij haalde net buiten het zestienmetergebied uit maar zijn schot spatte uiteen op het aluminium. Zodoende keren de Volendammers met één punt huiswaarts.
Foto’s: Rob Lezer
Scoreverloop:
50′ – Dean Koolhof
81′ – Jari Vlak
Opstelling FC Volendam:
Nordin Bakker, Mohamed Betti (66’ Noah Fadiga), Marco Tol, Mike Eerdhuijzen, Gijs Smal; Alex Plat (66’ Nick Doodeman), Martijn Kaars (78’ Jari Vlak), Joey Veerman, Zakaria el Azzouzi, Kevin Visser, Derry John Murkin.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl