Jong AZ verslaat Al-Fayha

ZAANSTAD- Jong AZ heeft de voorbereiding woensdag besloten met een zege op Al-Fayha FC. De formatie van Michel Vonk en Koen Stam was met 1-0 te sterk voor de ploeg die uitkomt op het hoogste niveau in Saudi-Arabië.
Al-Fayha, dat onder leiding staat van de Portugees Jorge Simão, kreeg op een winderig AFAS Trainingscomplex de eerste kans. Na een klein kwartier was het aan de overzijde wel raak: Richonell Margaret kwam naar binnen en schoot in de verre hoek zuiver raak.
Forse kansen
In de eerste helft volgden nog kansen voor Mo Taabouni en Margaret, terwijl Kenzo Goudmijn scoorde en onterecht werd afgevlagd. Al-Fayha werd zo nu en dan dreigend met afstandsschoten. Na rust was Jelle Duin nog dicht bij 2-0, maar gescoord zou er niet meer worden.
Seizoenkaart
Het seizoen van Jong AZ begint op maandag 12 augustus met de derby tegen Telstar. Tickets voor competitieduels van de beloften kosten € 5, maar er is ook de mogelijkheid tot aanschaf van een seizoenkaart. Voor maar € 30 ben jij van de partij bij alle thuisduels in de Eerste Divisie.
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – Al-Fayha FC 1-0 (1-0)
Oefenwedstrijd
Opstelling Jong AZ: Mees Bakker; Joerie Church, Léon Bergsma, Justin Bakker (63. Justin Baas), Mauro Savastano; Peer Koopmeiners, Thijs Oosting (63. Richard Sedlacek), Kenzo Goudmijn; Jelle Duin, Richonell Margaret (63. Rasmus Wendt), Mohamed Taabouni.
Scoreverloop: 13. Margaret 1-0.