Jong AZ opent met derby in Alkmaar

ZAANSTAD- Voor Jong AZ begint het seizoen maandag met een derby voor eigen publiek. De ploeg van trainers Koen Stam en Michel Vonk treft Telstar in het AFAS Stadion. De aftrap is om 20:00 uur. In het Grand Café kun je voorafgaand aan dit duel genieten van een biefstuk of kipburger.
Jong AZ kende een goede voorbereiding met zes zeges in acht duels. De beloften boekten overwinningen op Schagen United (0-7), Hollandia (2-0), Jong SC Cambuur (4-2), Almere City FC (0-2), Jong KRC Genk (2-6) en het Saudische Al-Fayha FC (1-0).
Cupwinst
FC Dordrecht was de sparringspartner die Jong AZ op een gelijkspel hield: 1-1. Dat was in de finale van het Helders Toernooi, waar de Alkmaarders uiteindelijk na strafschoppen beslag legden op de cup. In de halve finale was afgerekend met Almere City.
Oefennederlaag
De enige nederlaag in de voorbereiding werd geleden tegen de opponent van maandag. Telstar won in het Rabobank IJmond Stadion met 3-2. Namens Jong AZ scoorden de inmiddels aan De Graafschap verhuurde Jeremy Helmer en naar Almere City vertrokken Mees Kaandorp.
Nieuwe gezichten
De selectie van Jong AZ bevat zoals ieder jaar veel nieuwe gezichten. Zo kwam een dozijn spelers vanuit de A-jeugd naar het beloftenteam, waarvan sommigen overigens nog altijd voor AZ Onder 19 mogen uitkomen. Verder kwam de in Alkmaar geboren spits Richonell Margaret over van Vitesse.
Topscorer Duin
Met zeven doelpunten kroonde Jelle Duin zich tot topscorer van de voorbereiding. De aanvaller was trefzeker in de duels met Schagen United, Hollandia, Almere City FC en Jong KRC Genk. Tegen Genk produceerde Duin een hattrick.
Zonder zege
Jong AZ won in competitieverband nog nooit van Telstar. Vorig seizoen zegevierde de ploeg uit Velsen-Zuid zowel in Alkmaar als thuis. In het seizoen 2017-2018 – het debuutjaar van Jong AZ in het betaald voetbal – werd het in het AFAS Stadion 2-2 en eindigde het bezoek aan Telstar in 2-1.
Velsense voorbereiding
Telstar versloeg in de voorbereiding Jong AZ, maar ook onder meer Katwijk en Rijnsburgse Boys. Verder werd een drieluik met DEM en Odin’59 gewonnen, terwijl de ploeg gelijk speelde tegen Jong Vitesse en het nationale team van Suriname.
Jonker
Een van de opvallende nieuwe gezichten bij Telstar is Andries Jonker. De hoofdtrainer en technisch directeur is bij De Witte Leeuwen de opvolger van Mike Snoei en krijgt onder anderen oud-AZ’ers Melle Springer (foto onder), Kick Groot, Sam Aarts en Abdel El Ouazzane onder zijn hoede.
Arbitraal kwartet
De seizoensouverture staat onder leiding van Luca Cantineau. De 25-jarige scheidsrechter uit Voorburg wordt geassisteerd door Frans Ozinga en Joey Waleveld. Preston Henshuijs is aangesteld als vierde official.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl