Telstar houdt Suriname op gelijkspel: 1-1

Telstar heeft het laatste oefenduel als voorbereiding op het seizoen 2019/’20 met een gelijkspel afgesloten. Het nationale elftal van Suriname werd op een 1-1 gelijkspel gehouden. Door deze remise is Telstar in de oefencampagne ongeslagen gebleven. Maandag 12 augustus wacht het echte werk. In de openingswedstrijd is in Alkmaar Jong AZ de tegenstander.
Het oefenduel was nauwelijks vijf minuten onderweg toen Cas Dijkstra te laat met het bespelen van de bal was. Gilbert Cronie viel gretig over zijn uitgestoken been. Penalty! Renzo Akrosie nam plaats achter de bal. De spits schoot de bal eerst tegen de binnenkant van de lat. De leren knikker sprong het veld in en belandde via de lat nu wel achter de doellijn: 0-1. In de 17e minuut was Cas Dijkstra dicht bij de gelijkmaker. De Surinaamse keeper was op tijd zijn doel uit Hij schoot de bal weg. De jonge Dijkstra pikte de bal op en lobde de bal van ver over de keepeer. Het ronde speeltuig kreeg niet genoeg vaart mee. De doelpoging strandde in schoonheid. Vier minuten later mocht Sam Aarts een vrije trap nemen. De bal werd onderweg nog onbedoeld van richting veranderd en verdween richting de bovenhoek. De redding van doelman Sersinio Profijt mocht er zijn. Rond de 30e minuut was Glynor Plet ook dicht bij de gelijkmaker. Na een goedlopende aanval over de rechterkant schoot hij de bal in het zijnet. Vlak voor rust was de laatste kans voor de thuisclub. Uit een vrije trap van Sam Aarts kopte Kick Groot de bal over het Surinaamse doel.
Direct na rust, met een aantal wissels aan de kant van de Velsenaren, draaide Telstar het elftal van bondscoach Dean Gorré de duimschroeven aan. Kansen waren er voor Senne Lynen, Reda Kharchouch en Redouan El Yaakoubi. Het geluk hadden zij nog niet aan hun zijde. In de 55e minuut kwam Telstar langszij. Uit een voorzet van Melle Springer schoot Earvin Tjon A Loi de bal in zijn eigen doel: 1-1. Ook na deze gelijkmaker bleef Telstar doorgaan met aanvallen. Nu waren er kansen voor Senne Lynen, Reda Kharchouch en Sven van Doorm. Ook zij konden doelman Sersinio Profijt niet passeren. In de 82e minuut kwam Telstar goed weg toen Albert Nibte uit een vrije trap en buiten het bereik van Sven van der Maaten de bal op de paal schoot. In de slotfase waren ook Tuur Houben en Senne Lynen dicht bij de winnende treffer, maar gescoord werd er echter niet meer.
STATISTIEKEN
Opstellingen
Telstar: 1. Sven van der Maaten, 3. Kick Groot (46e min. 2. Shaquill Sno), 6. Frank Korpershoek, 11. Anthony Berenstein, 13. Ilias Bronkhorst (46e min. 5. Redouan El Yaakoubi), 16. Sam Aarts (46e min. 4. Charlie Gilmour), 19. Richelor Sprangers (32e min. 9. Reda Kharchouch), 21. Anass Najah (46e min. 10. Melle Springer), 23. Cas Dijkstra (37e min. 8. Senne Lynen), 25. Shayne Pattynama (46e min. 17. Sven van Doorm) en 29. Glynor Plet (46e min. 30. Tuur Houben).
Suriname: 1. Sersinio Profijt, 2. Ivanildo Misidjan, 3. Albert Nibte, 4. Earvin Tjon A Loi (80e min. 16. Zerguinho Deira), 5. Anduelo Amoeferie, 6. Serginho Eduard, 7. Donnegy Fer (46e min. 15. Okino Wens), 8. Jeame Naana (65e min. 12. Gleofilio Vlijter), 9. Renzo Akrosie (65e min. 14. Dimitrie Apai), 10. Roscello Vlijter en 11. Gilbert Cronie (80e min. 17. Rievaldo Doorson).
Scoreverloop
05e min. 0-1 Renzo Akrosie (pen.)
55e min. 1-1 Earvin Tjon A Loi (eigen doel)
Aritrage
Scheidsrechter: mevrouw S. Shukrula
Assistent-scheidsrechters: de heren Y. Rodenburg en M. Rasch
Toeschouwers
1.563
Van onze verslaggever Marja Korbee

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl