FC Volendam doorstaat ook laatste test

Op de gloednieuwe kunstgrasmat in het Cambuur stadion trapten SC Cambuur en FC Volendam af voor de laatste oefenwedstrijd van het seizoen. Bij de gastheren viel er heel wat oranje bloed te noteren. Sonny Stevens, Erik Schouten, Jamie Jacobs en Robert Muhren kennen onze FC maar al te goed.
De eerste kans was voor Issa Kallon. Het schot van de rechterspits van de Friezen werd na tien minuten spelen uitstekend gekeerd door Nordin Bakker. Kallon was ook goed voor de tweede kans, maar deze poging verdween naast de goal. Ook de derde kans was voor Cambuur, nadat FC Volendam daarvoor ontsnapte aan een penalty na een vermeende overtreding van Derry John Murkin. Robert Muhren’s schot werd echter ook weer door Nordin Bakker onschadelijk gemaakt.
FC Volendam deelde In de tussentijd speldenprikjes uit aan de Cambuur defensie, maar het ontbrak aan de finesse in de eindpass. Na 38 minuten kwam FC Volendam dan toch op achterstand. Jamie Jacobs kon van dichtbij eenvoudig afronden: 1-0. Op slag van rust schoot Joey Veerman op zeer fraaie wijze de bal achter doelman Sonny Stevens. Met de 1-1 stand gingen we rusten.
Bij het begin van de tweede helft vervingen Martijn Kaars, Nick Runderkamp, Noah Fadiga en Alex Plat respectievelijk Nick Doodeman, Jari Vlak, Mohamed Betti en Kevin Visser. Fadiga maakte daarmee zijn eerste minuten als FC Volendam speler. Na 58 minuten kwam SC Cambuur weer op voorsprong. Bij een hoge voorzet raakten Nordin Bakker en Marco Tol in een misverstand verzeild, Robert Muhren profiteerde hiervan: 2-1. Niet veel later was het aan de andere kant raak: Zakaria El Azzouzi kopte de bal, die van de paal terug kwam na een poging van Derry John Murkin, binnen: 2-2. Direct hierna kwam Darius Johnson Murkin vervangen.
Een kwartier voor tijd zette Martijn Kaars FC Volendam op voorsprong. Een knal van Nick Runderkamp werd slecht verwerkt door Sonny Stevens. Martijn Kaars reageerde zeer attent: 2-3. Even later liet Darius Johnson zien wat voor kwaliteit hij in huis heeft. Vanaf links kwam hij naar binnen en plaatste de bal onhoudbaar in de verre hoek: 2-4.
Zo sloot FC Volendam de oefencampagne af met de vijfde zege op rij. Een prachtige opsteker naar de ouverture van de competitie volgende week in Helmond.
Scoreverloop:
38′ – Jamie Jacobs (1 – 0)
45+1′ – Joey Veerman (1 – 1)
58′ – Robert Mühren (2 – 1)
64′ – Zakaria El Azzouzi (2 – 2)
77′ – Marijn Kaars (2 – 3)
83′ – Darius Johnson (2 – 4)
Opstelling SC Cambuur (startopstelling):
Sonny Stevens, Jordy van Deelen, Calvin Mac-Intosh, Erik Schouten, Doke Schmidt, Mees Hoedemakers, Issa Kallan, Jamie Jacobs, Giovanni Korte, Robert Mühren, Ragmar Oratmangoen
Opstelling FC Volendam: 
Nordin Bakker, Mohamed Betti (46′ Noah Fadiga), Marco Tol, Mike Eerdhuijzen (67′ Darryl Baly), Gijs Smal, Kevin Visser (46′ Alex Plat), Nick Doodeman (46′ Martijn Kaars), Joey Veerman, Zakaria El Azzouzi (80′ Cas Peters), Jari Vlak (46′ Nick Runderkamp), Derry John Murkin (64′ Darius Johnson)
Foto: Rob Lezer
Aantal toeschouwers: 3.231

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl