Jong AZ via Almere City naar finale Helders toernooi

DEN HELDER- Jong AZ heeft vorige week zaterdag de finale van het Digital4U Sportevent bereikt. Op Sportcomplex De Streepjesberg was de ploeg van Koen Stam en Michel Vonk met 0-2 te sterk voor Almere City FC. Vanavond zal er tegen andere finalist FC Dordrecht worden aangetreden.
De beloften begonnen goed in het relatief koele Den Helder. In het eerste kwartier losten Jeremy Helmer en Kenzo Goudmijn dreigende afstandsschoten en was met name Peer Koopmeiners, na terugleggen van Maxim Gullit, dicht bij. Vijf minuten voor rust was het uiteindelijk toch raak. Helmer vond Goudmijn, die zijn man uitspeelde, aflegde en Koopmeiners van afstand raak zag schieten.
Loepzuiver
Vlak voor en na rust kon Tijjani Reijnders er bijna 0-2 van maken, ook Goudmijn en Oosting roken aan de tweede goal. Aan de overzijde hoefde keeper Mees Bakker slechts sporadisch in actie te komen, maar zijn collega Timo Plattel moest nog wel een keer de bal uit het net vissen. Goudmijn stuurde Jelle Duin diep, de spits rondde fraai af met een loepzuivere lob.
Stam: ‘Goed voor vertrouwen’
“Bij vlagen lieten we heel fraaie dingen zien”, zei Stam. “Om te beginnen in de bereidheid en de wil om voor elkaar te werken, maar ook in het aanvallen. Denk aan de goal van Peer, de loopactie van Jelle bij de 0-2 en de prachtige aanval die Thijs Oosting net niet kon afronden. Dat verdiende een beter lot. Uiteraard zijn er nog voldoende verbeterpunten, maar we zien een mooie ontwikkeling. Een overwinning als deze is bovendien goed voor het vertrouwen.”
Finale
Jong AZ speelt zaterdag 27 juli in de finale tegen FC Dordrecht. De Schapenkoppen wonnen woensdagavond met ruime cijfers van de Helderse Selectie. Op De Streepjesberg wordt zaterdag om 19:30 uur afgetrapt.
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Almere City FC – Jong AZ 0-2 (0-1)
Halve finale Digital4U Sportevent
Opstelling Almere City FC: Timo Plattel; Bram van Vlerken (46. Ruggero Mannes), Damon Mirani (46. Joedrick Pupe), Radinio Balker (46. Nicky van Hilten), Delvechio Blackson; Anwar Bensabouh (61. Niek Vossebelt), Ricardo Kip (46. Sam Krant), Faris Hammouti (61. Youri Loen); Stijn Meijer, Kenneth Aninkora (76. Jelle Goselink), Rogier Benschop (61. Joscha Zimmerman).
Opstelling Jong AZ: Mees Bakker; Joerie Church (46. Mauro Savastano), Léon Bergsma, Joris Kramer (70. Justin Baas), Maxim Gullit (46. Justin Bakker); Tijjani Reijnders, Peer Koopmeiners (46. Thijs Oosting), Kenzo Goudmijn; Mohamed Taabouni, Richonell Margaret (46. Jelle Duin), Jeremy Helmer (60. Mees Kaandorp).
Scoreverloop: 39. Koopmeiners 0-1, 70. Duin 0-2.
 
 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl