Telstar verslaat Jong AZ met 3-2

Telstar is in de oefencampagne nog altijd ongeslagen. Ook Jong AZ werd aan de zegekar gebonden. Na negentig minuten stond de eindstand van 3-2 op het scorebord. Voor Telstar waren Ilias Bronkhorst, Richelor Sprangers en Senne Lynen de doelpuntenmakers.
In de 11e minuut speelde Roscello Vlijter Richelor Sprangers aan. De bal in de benedenhoek werd door keeper Schendelaar tot hoekschop verwerkt. Uit de corner van Sam Aarts tornde Ilias Bronkhorst boven iedereen uit en kopte snoeihard raak: 1-0. Twee minuten verder schoot Mohamed Taabouni ook de bal in de korte hoek. Via de vingertoppen van Abdel El Ouazzane en de paal verdween de bal over de achterlijn. In de 18e minuut leed Yousef El Kachati balverlies. Ten koste van een overtreding herstelde hij zijn fout. Drie meter buiten de zestien nam Jeremy Helmer de vrije trap. Zijn schot verdween via de handschoen van Abdel El Ouazzane in het uiterste hoekje: 1-1. Twee minuten later gooide Ilias Bronkhorst de bal ver in. Yousef El Kachati pikte de bal en schoot direct op doel. Joris Kramer voorkwam met een ultieme redding de 2-1. Twee minuten later trok Telstar over de linkerflank ten aanval. De bal werd voorgezet. Charlie Gilmour miste het ronde speeltuig. Naast hem stond Reda Kharchouch. Hij strandde van dicht bij op Jasper Schendelaar. Vlak voor rust kwam Shayne Pattynama op links door. Uit zijn voorzet schoot Reda Kharchouch het leer op doel. De AZ-goalie was eerder bij de bal dan Richelor Sprangers.
Na rust keerden zeven spelers niet meer terug binnen de krijtlijnen. Opmerkelijk was dat Anthony Berenstein de positie van linksachter innam. In de 50e minuut passte Anass Najah de bal over de hele naar Tuur Houben. De Belg ging met zijn landgenoot Senne Lynen een combinatie aan. Op zijn beurt tikte hij de bal door naar Richelor Sprangers. Van dicht bij schoot hij de bal tegen de touwen: 2-1. Wat een fantastische aanval! Vijf minuten later zette Mees Kaandorp na onachtzaamheid in de Velsense verdediging Jong AZ weer op gelijke hoogte met Telstar: 2-2. In de 80e minuut leverde het storende werk van Glynor Plet resultaat op. Hij speelde de bal door naar Senne Lynen. Alleen voor Mees Bakker faalde hij niet: 3-2. In de resterende tijd gebeurde er voor beide doelen niet veel meer, zodat Telstar in de oefenserie nog geen nederlaag geleden heeft.
STATISTIEKEN
Opstellingen
Telstar: 20. Abdel El Ouazzane, 2. Shaquill Sno (46e min. 5. Redouan El Yaakoubi), 4. Charlie Gilmour (46e min. 6. Frank Korpershoek), 9. Reda Kharchouch (46e min. 30. Tuur Houben), 13. Ilias Bronkhorst (46e min. 23. Cas Dijkstra), 16. Sam Aarts (46e min. 8. Senne Lynen), 18. Yousef El Kachati (46e min. 21. Anass Najah), 19. Richelor Sprangers (60e min. 29. Glynor Plet), 25. Shayne Pattynama (46e min. 11. Anthony Berenstein), 27. Roscello Vlijter (68e min. 25. Shayne Pattynama) en 28. Crescendo van Berkel.
Jong AZ: 1. Jasper Schendelaar, (46e min. 16. Mees Bakker), 2. Joerie Church (31e min. 14. Maxim Gullit) (60e min. 12. Justin Bakker), 3. Leon Bergsma, 4. Joris Kramer, 5. Mauro Savastano (46e min. 15. Justin Baas), 6. Peer Koopmeiners (46e min. 17. Thijs Oosting), 7. Jelle Duin (60e min. 21. Mees Kaandorp), 8. Kenzo Goudmijn, 9. Richonell Margaret (31e min. 20. Soulaiman Allouch) (60e min. 18. Richard Sedlacek), 10. Jeremy Helmer en 11. Mohamed Taabouni.
Arbitrage
scheidsrechter: de heer T. Voncken
assistent-scheidsrechters: de heren J. van der Leij en Y. Rodenburg
Scoreverloop
11e min. 1-0 Ilias Bronkhorst
18e min. 1-1 Jeremy Helmer
50e min. 2-1 Richelor Sprangers
68e min. 2-2 Mees Kaandorp
80e min. 3-2 Senne Lynen
VOLGENDE OEFENWEDSTRIJD
zaterdag 27 juli 2019 – 14.00 uur: Telstar – Jong Vitesse, gratis toegang

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl