Bedrijvig Telstar richt scoutingsteam op

Velsen-Zuid- Telstar is tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen druk bezig om de selectie rond te krijgen. Er lopen veel proefspelers rond in Velsen-Zuid en om alles onder controle te houden hebben de Velsenaren een scoutingsteam opgericht. Bovendien is de club na het aantrekken van Charlie Gilmour nog op zoek naar sterkhouders, waarvan mogelijk Glynor Plet er eentje kan zijn.
“We krijgen dagelijks tientallen spelers aangereikt van zaakwaarnemers”, vertelt Andries Jonker, trainer van de Witte Leeuwen. “We hebben afgelopen dinsdag een eigen scoutingsteam opgericht. We zijn heel druk bezig om alle tips na te trekken, beelden te bekijken en statistieken te controleren. Dan willen we de best mogelijke opties hier uitnodigen om te kijken of dat de spelers zijn die we zoeken.”
De afgelopen weken zijn er al vele proefspelers voorbij gekomen op Sportpark Schoonenberg. Namen als Crescendo van Berkel, Denzel Budde en Redouan el Yaakoubi trainen nog steeds mee met de selectie van Jonker. Donderdag was Spartaan Youssef El Kachati voor de eerste keer aanwezig op het trainingsveld. “Onder leiding van Cees Glas heb ik een aantal oude bekenden gevraagd om mij te helpen bij Telstar. Ik hoop dat we straks een achttal mensen hebben die de oren en ogen van Telstar moeten gaan vormen. Er zitten uitstekende clubs en uitstekende jeugdvoetballers in deze regio.”
Plet
De proefspeler die misschien wel op het meeste aandacht kan rekenen is Plet. De spits, die tussen 2008 en 2010 liefst 39 keer trefzeker was voor de Velsenaren, heeft echter twee jaar geen wedstrijden gespeeld en is zodoende nog niet fit. “Ik kijk heel goed of hij voor Telstar een versterking kan zijn. Het mag duidelijk zijn dat hij hier niet voor niks loopt. We zijn intensief met hem bezig”, aldus Jonker.
“Hij wil zelf heel graag en hij heeft afgelopen dinsdag twintig minuten gespeeld”, vervolgt de trainer. “Dat was ook de limiet voor hem, langer kon niet. Het is belangrijk dat hij fit wordt en ons het gevoel geeft dat hij voor ons een versterking is. We hebben niets aan een speler die ooit heel veel voor de club heeft betekend, maar niet meer kan.”
 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl