Jong AZ wint in Friesland

ROTTEVALLE- Jong AZ heeft woensdag ook de derde oefenwedstrijd van de voorbereiding in een zege omgezet. Op dag twee van het trainingskamp in Friesland won de ploeg van Michel Vonk en Koen Stam met 4-2 van Jong Cambuur.
De Alkmaarders hadden binnen het kwartier een voorsprong te pakken. Mees Kaandorp schoot diagonaal raak. Jong Cambuur maakte echter snel gelijk en ging door een goal van voormalig AZ Jeugd-speler Finn Berk bij rust aan de leiding.
Herstel
Na rust kwam Jong AZ beter voor de dag op Sportpark ’t Hagehiem. Na een serie gemiste kansen maakte Peer Koopmeiners gelijk, een kwartier voor tijd gevolgd door de 3-2 van Keyennu Lont. Het slotakkoord was voor Soulaïman Allouch. Voor Koopmeiners en Allouch waren het hun eerste
Savastano: ‘Kwamen niet meer in problemen’ “We begonnen lekker aan de wedstrijd”, zag Mauro Savastano. “Daarna was de communicatie minder, werden de afstanden groter en gaven we domme goals weg. In de rust hebben we benoemd wat er beter moest en dat pakten we in de tweede helft goed op. Met opkomende spelers, ballen tussen de linies en het klein houden van de ruimtes kwamen we er weer beter in en achterin niet meer in de problemen.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – Jong SC Cambuur 4-2 (1-2)
Oefenwedstrijd
Opstelling Jong AZ: Beau Reus; Mauro Savastano (31. Joerie Church, 61. Iman Griffith), Justin Baas, Maxim Gullit (46. Savastano), Justin Bakker; Peer Koopmeiners (75. Duin), Richard Sedlacek, Thijs Oosting; Mees Kaandorp (46. Soulaïman Allouch), Jelle Duin (61. Keyennu Lont), Rasmus Wendt (61. Bram Franken).
Scoreverloop: 13. Kaandorp 1-0, 16. Jong Cambuur 1-1, 30. Jong Cambuur 1-2, 54. Koopmeiners 2-2, 74. Lont 3-2, 90+1. Allouch 4-2.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl