Oefenwinst Telstar tegen PB Academie

Telstar – Peter Barendse Academie
Na overwinningen op VV IJmuiden (6-0), BVC Bloemendaal (5-0) en AZ (3-0) hield Telstar na de vierde oefenwedstrijd zijn ongeslagen status. De Peter Barendse Academie werd ook aan de zegekar gebonden. Door goals van Azzedine Dkidak en Glynor Plet werd het uiteindelijk 2-0 voor de withemden.
Maar liefst zeven stagiaires stonden aan de aftrap in Velsen-Zuid. Het overgrote deel van de selectie hoefde hun veters niet te strikken. Telstar begon alleraardigst aan dit oefenduel. De tegenstander werd op eigen teruggedrongen. Deze speelwijze leverde een aantal goede kansen. In de 10e minuut was Azzedine Dkidak dicht bij de openingstreffer. Hij liet het aluminium boven doelman Poya Seifar trillen toen hij de bal buiten zijn bereik op de kruising schoot. Vijf minuten later zette Shayne Pattynama Shaquill Sno met een diepe bal vrij voor de goalie. Zijn kopbal belandde in de handschoenen van doelman Seifar. Tot halverwege de eerste waren ook Sabir Achefay, Anthony Berenstein en Azzedine Dkidak niet trefzeker. Tussen deze kansen door kreeg proefspeler Dren Feka ervanlangs. Hij leed voor de zoveelste keer balverlies. Trainer/coach Andries Jonker liet op niet misverstane wijze weten wat hij van dit knullige balverlies vond. In het Duits. Dat wel. In de 26e minuut leek Shaquill Sno de openingstreffer te scoren. Doelman Seifar kwam weer als winnaar uit de strijd. In de rebound schoot Azzedine Dkidak de bal op het doel. Een blauwhemd assisteerde zijn doelman en trapte de bal weg voordat deze de doellijn zou passeren. In het verdere verloop van de eerste helft had Telstar de score moeten openen en naar een hoger plan moeten tillen. De kansen regen zich aaneen maar Sabir Achefay, Anthony Berenstein, Danny van Haaren vonden een goed keepende Poya Seifar op weg naar een doelpunt. In de 37e minuut werd de ban gebroken. De bal uit een steekpass van Anthony Berenstein werd door Azzedine Dkidak op juiste waarde geschat. Hij lobde de bal over de keeper tegen de touwen: 1-0. Vlak voor het rustsignaal van mevrouw Shukrula kreeg Jesus Penate nog een kans. Sven van der Maaten voorkwam met een geweldige redding de gelijkmaker.
Aan de aftrap van de tweede helft stonden dezelfde spelers die ook de eerste helft afgesloten hadden. Telstar bleef doorgaan met het spel waarmee het het eerste bedrijf geëindigd was. Met aanvallen. Deze keer hadden Redouan El Yaakoubi, Anthony Berenstein 2x het vizier nog altijd niet op scherp staan. Aan de andere kant van het speelveld was Jesus Penate de gevaarlijkste aanvaller. Deze keer schoot hij de bal recht op Sven van der Maaten af. In de 69e minuut paste trainer/coach Andries Jonker een driedubbele wissel toe. De jongelingen Cas Dijkstra, Sam Aarts en oudgediende Glynor Plet kwamen binnen de krijtlijnen. Na wat omzwervingen door Europa traint de spits sinds kort mee met de Velsense selectie. Hij maakte een gedreven indruk, kreeg een aantal goede kansen en bepaalde luttele seconden voor het laatste fluitsignaal de eindstand op 2-0. Even voor deze treffer had Davi Lizardo zijn ploeg een tweetal keren op gelijke hoogte moeten schieten. Telkens strandde hij op Sven van der Maaten. In de 87e minuut scoorde Cas Dijkstra. Zijn doelpunt werd wegens buitenspel geannuleerd. Nog geen zestig tellen later raakte Glynor Plet de buitenkant van de paal. Iets verder liet hij zien dat hij het scoren nog niet verleerd is. Negen jaar terug scoorde hij voor de laatste keer in het Telstarshirt.
STATISTIEKEN
Opstellingen
Telstar: 1. Sven van der Maaten, 2. Shaquill Sno (69e min. 23. Cas Dijkstra), 4. Crescendo van Berkel, 5. Redouan El Yaakoubi, 7. Danny van Haaren, 11. Anthony Berenstein, 14. Sabir Achefay (69e min. 29. Glynor Plet), 17. Azzedine Dkidak, 18. Dren Feka (69e min. 16. Sam Aarts), 25. Shayne Pattynama en 28. Denzel Budde.
Peter Barendse Academie: 1. Poya Seifar, 2. Yusuf Bilen, 4. Jorgen Almeida Gomes, 5. Noah Harms, 7. Raygivano Dompig, 8. Michael den Heijer (75e min. 15. Jaycee Marsidin), 10. Davi Lizardo, 11. Jesus Penate, 12. Jorge Delgado, 14. Achraf Douiri (63e min. 6. Angelo Nascimento) en 17. Quinton Christina.
Arbitrage
scheidsrechter: mevrouw S. Shukrula
assistent-scheidsrechters: de heren D. Kempinga en A. Steeg
Scoreverloop
37e min. 1-0 Azzedine Dkidak
90e min. 2-0 Glynor Plet
VOLGENDE OEFENWEDSTRIJD
zaterdag 27 juli 2019 – 14.00 uur: Telstar – Jong Vitesse, gratis toegang