Jong AZ verslaat taai Hollandia

ZAANSTAD- Jong AZ heeft donderdag de tweede overwinning van de oefencampagne geboekt. De ploeg van trainers Koen Stam en Michel Vonk was op het AFAS Trainingscomplex over drie periodes van dertig minuten met 2-0 te sterk voor HVV Hollandia.
De bezoekers uit Hoorn verweerden zich in het eerste uur kranig. De hoofdklasser weerhield Jong AZ lang van scoren en dook zelf een paar keer gevaarlijk op voor het doel van Mees Bakker. De Alkmaarders zorgden op hun beurt met pogingen van Peer Koopmeiners, Soulaïman Allouch en Jelle Duin voor de nodige dreiging.
Alkmaarse treffers
Tegen het einde van de tweede periode brak Jong AZ de ban. Duin werd knap vrijgespeeld, omspeelde de Horinese keeper en rondde in het lege doel af. In de slotfase kwam hier nog een tweede Alkmaarse treffer bij. Mees Kaandorp drong van rechts het strafschopgebied binnen en schoot uit een moeilijke hoek raak: 2-0.
Vonk: ‘Nog grote stappen zetten’
“We hebben mooie goals gescoord en weer de nul gehouden”, blikte Vonk terug. “Alleen moeten we in ons tempo en het maken van keuzes nog grote stappen zetten om ons doel te bereiken. Voor ons wordt het komend seizoen de uitdaging om daar mee aan de slag te gaan. Deze groep wil graag en heeft veel potentie, maar nog wel moet groeien om het niveau van de Eredivisie te bereiken.”
Trainingskamp
De beloftenploeg gaat de komende dagen op trainingskamp in Friesland. Hier speelt Jong AZ ook zijn eerstvolgende oefenwedstrijd. Op woensdag 17 juli is Jong SC Cambuur in het Friese Rottevalle de tegenstander.
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – HVV Hollandia 2-0
Oefenduel
Opstelling Jong AZ: Mees Bakker (61. Beau Reus); Abdul Yusif (45. Mees Kaandorp), Bram Franken (31. Justin Baas), Justin Bakker, Mauro Savastano (31. Rasmus Wendt); Peer Koopmeiners (61. Bram Franken), Des Kunst (61. Thijs Oosting), Thijs Oosting (31. Richard Sedlacek); Keyennu Lont (31. Iman Griffith), Jelle Duin (61. Guilermo Gauna), Soulaïman Allouch (61. Mauro Savastano).
Scoreverloop: 55. Duin 1-0, 89. Kaandorp 2-0.