OFC trapt derdedivisie af op zondag 25 augustus

De derde Divisie zaterdag en zondag worden verkleind naar zeventien clubs. Net als afgelopen seizoen komt het Oostzaanse OFC uit in de derde divisie zondag. Eric Heerings en zijn versterkte selectie spelen komend seizoen in een iets kleinere Derde Divisie. De KNVB heeft besloten om de competitie te verkleinen van achttien naar zeventien ploegen.
Vanwege het verdwijnen van Jong Vitesse en Jong FC Groningen uit de voetbalpiramide is de voetbalbond genoodzaakt om de twee Derde Divisies een klein beetje in te krimpen. Vanuit de beloften competitie was immers alleen Jong ADO Den Haag bereid om in te stromen. Die ploeg gaat naar de Derde Divisie zondag en wordt op die manier een tegenstander van OFC. Dit duel staat op de planning in het Cars Jeans Stadion op zondag 8 september om 14;30 uur.
Een ander mogelijk probleem is de verdeling over de Derde Divisie zaterdag en zondag. Vanwege de promotie van zaterdagclubs Quick Boys en ASWH via de nacompetitie naar de Tweede Divisie, en daardoor dus de degradatie van zondagclubs VVSB en FC Lienden, zou er een overschot in de Derde Divisie zondag ontstaan. VVSB en GOES zouden inmiddels hun voorkeur hebben uitgesproken voor een overstap naar de zaterdag om de KNVB hiermee te helpen.
De definitieve competitie-indeling is inmiddels bekend, net als de degradatieregeling. OFC opent de competitie op zondag 25 augustus met een uitwedstrijd in Vlissingen tegen Groene Ster.Een week later ontvangt het op zondag 1 september vv Gemert.
De Oostzaners zien in hun poule een aantal nieuwe tegenstanders in het seizoen 2019-2020. Het vormt met 16 andere teams de derde divisie zondag. De indeling is als volgt: ADO Den Haag 2, vv Gemert, Groene Ster, ADO`20, vv Lienden, Hoogland, Dongen, Blauw Geel/Jumbo, HSC`21, EVV, DEM, OFC, Hercules, UNA, OSS`20, Westlandia.
Foto: Peter Seymour (archief)
onderschrift: Soufiane-Reclaoui in aktie tijdens GOES-OFC

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl