Selectie Fortuna W maakt al afspraken met nieuwe trainer

Gedane zaken nemen geen keer: De pijnlijke degradatie van Fortuna-Wormerveer uit de zondag hoofdklasse.
Dat deze wel invloed hebben op de nieuwe selectie en haar voorbereiding op het seizoen 2019-2020 bleek vorige week dinsdagavond tijdens de presentatie van de nieuwe hoofdtrainer Juan Fernandez Coto. Samen met de staf gaat de formatie uit Wormerveer met een groep van 36 spelers aan de slag om er in het volgende jaargang een mooi seizoen van te maken.
De voorbereiding kent een iets ander karakter dan oorspronkelijk beoogd. Het schema was gebaseerd op de Hoofdklasse. In korte tijd is er daarom geschoven, geschrapt en aangevuld in het ambitieuze overzicht. De wedstrijd tegen de BVO FC Volendam is noodgedwongen van het lijstje geschrapt.
In een behoorlijk warm JWF Göbelpaviljoen zette Coto zijn plannen duidelijk uiteen. Zijn toehoorders, voor het overgrote deel jonge senioren met hier en daar een routinier (die ook hooguit halverwege de 20 is), zullen Coto’s woorden goed in de oren geknoopt hebben. Daar spatte de ambitie van af en dat zal straks terug te zien zijn in de prestaties op de trainingsvelden en aansluitend wedstrijdvelden.
Belangrijk in zijn betoog was het woord: afspraken. Die maken en nakomen vormen de basis voor een succesvolle samenwerking. Inmiddels is de technische staf van de Wormerveerders ook zo goed als helemaal rond.
Dat alles bij elkaar maakt dat Fortuna-Wormerveer nu eigenlijk al reikhalzend uitkijken naar het nieuwe seizoen 2019-2020. In de maand augustus bijvoorbeeld als de eerste ronde van de ‘grote’ KNVB beker waar Fortuna W zich voor heeft gekwalificeerd door de prima bekerresulaten dit seizoen. Naar het zich laat aanzien zal deze wedstrijd plaatshebben in het weekeinde van 17 en 18 augustus. Wie de tegenstander dan zal zijn is op dit moment nog onbekend.
Het grootste deel van de competities start in het weekend van 21 en 22 september. Ook hier zijn nog geen indelingen bekend.
Hoe dan ook is de nieuwe selectie voor het eerst team van Fortuna W bijeen geweest en weet iedere speler waar hij aan toe is én wat er van hem verwacht zal worden. Een prachtige uitdaging wacht deze selectie én de club Fortuna Wormerveer.
Delen

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl