Toine van Huizen verruilt Telstar voor de Graafschap

DOETINCHEM – Toine van Huizen verruilt Telstar voor De Graafschap. Hij tekent een contract voor twee jaar bij de ploeg uit Doetinchem. “Ik ga Telstar absoluut missen. Ik heb alleen ambities en De Graafschap past daarbij”, aldus Van Huizen.
“Ik heb altijd uitgesproken dat ik graag wil uitkomen in de eredivisie. De Graafschap speelde vorig jaar nog in de eredivisie. De club heeft een groter budget en ik denk dat de kans groter is om met De Graafschap in de eredivisie te spelen dan met Telstar”, vervolgt Van Huizen.
Van Huizen gaat met zijn overstap trainer Mike Snoei achterna. “Hij heeft altijd uitgesproken dat hij het in mij ziet zitten en dat hij mij graag mee zou willen nemen naar een andere club.”
Begonnen bij AZ
De centrale verdediger begon in 2010 als profvoetballer bij AZ, dat hem een jaar later verhuurde aan Telstar. Na een jaartje Sparta in het seizoen 2012-2013 keerde hij in de zomer van 2013 terug bij Telstar. De club uit Velsen-Zuid deed hem onlangs een aanbieding voor een contract van drie jaar.
Petitie #21muststay
Ook de Telstarfans wilden dolgraag dat de inwoner van Middenbeemster zou blijven. Er werd zelfs een ludieke petitie gestart en op Twitter werd #21muststay veelvuldig gebruikt. “Ik heb ontzettend gekoesterd dat zowel de clubs als de fans mij wilden houden. Die mensen ga ik ontzettend missen. De fans en de club hebben altijd in mij geloofd. Ook in moeilijke tijden. Zonder die mensen had ik niet bereikt wat ik nu heb bereikt”, zei Van Huizen.