Robert Molenaar nieuwe hoofdtrainer Almere City FC

Robert Molenaar is de nieuwe hoofdtrainer van Almere City FC. De 50-jarige oefenmeester heeft zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract en ligt zodoende tot de zomer van 2021 vast in het Yanmar Stadion. De komst van Molenaar loopt nagenoeg synchroon aan het vertrek van technisch directeur Robert Maaskant.
Molenaar speelde in zijn actieve carrière voor FC Volendam, Leeds United, Bradford City en RBC Roosendaal, alvorens hij in 2007 zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing. Zijn trainerscarrière begon met aanstellingen in de jeugd van RBC Roosendaal, Excelsior en AZ, waarna hij als assistent van Alex Pastoor aan de slag ging bij NEC Nijmegen. Zijn debuut als hoofdcoach in het betaald voetbal maakte Molenaar in dienst van FC Volendam. Met die club drong hij door tot de play-offs om promotie. De afgelopen twee seizoenen zat de oefenmeester als eindverantwoordelijke op de bank bij Roda JC.
,,Ik ben heel blij om mijn trainerscarrière bij Almere City FC te vervolgen”, aldus Molenaar. ,,Dit is de jongste BVO van Nederland, waar zeker in de beginjaren vooral veel opgebouwd moest worden. Destijds had de club daardoor soms het imago van ‘Klein Duimpje’, maar dat beeld is totaal veranderd. De resultaten in de afgelopen seizoenen spreken wat dat betreft tot de verbeelding. De gesprekken die ik heb gevoerd met de directie hebben mij nog meer overtuigd dat dit een club naar mijn hart is. Almere City FC wil verder professionaliseren en in de komende jaren de stap naar de Eredivisie maken. Ik kan niet wachten om daaraan mijn steentje bij te dragen.”
Algemeen directeur John Bes: ,,Robert Molenaar heeft ons in meerdere gesprekken weten te verrassen met zijn denkwijze en zijn methodiek. Hij neemt een brok ervaring mee naar Almere en wij zijn overtuigd dat hij mede dankzij die ervaring de ambitieuze doelstellingen van deze club zal behalen.”R

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl