Flinke versterkingen voor FC Zaandam

Het voetbalseizoen voor FC Zaandam is al een paar weken geleden gëindigd. Het doel wat stond was handhaving. Dat is trainer Miel Mans in zijn laatste seizoen gelukt. Zijn opvolger en nieuwe trainer Iwan Axwijk heeft er flink wat versterkingen bijgekregen. Hieronder introduceren wij de nieuwe spelers en trainer van FC Zaandam voor het aankomende seizoen 2019-2020.
Natano Wattimena: Als wij het hebben over een geroutineerde speler dan mogen we toch wel zeggen dat Natano Wattimena ongelofelijk veel routine met zich mee brengt. Als pupil is hij begonnen bij Hellas Sport. Als snel werd dit talent als scorende spits ontdekt. De clubs waarvoor Natano o.a. heeft gespeeld zijn Sileks Kratovo uit Macedonie, Telstar, Ajax Amsterdam, AFC Amsterdam, FC Hilversum, DWS, Hellas Sport en zvv Zaanlandia.
Isaak Scheeper: Deze 31 jarige speler is afkomstig van PSZ. Hij heeft tot en met 2016 altijd gevoetbald bij zvv Zilvermeeuwen. Hij speelt in de verdediging. Met zijn bijnaam als de “Marathon-man” hopen de Zaandammers dat Scheeper de nodige meters zal gaan maken.
Luciano Dompig: Deze 32 jarige speler kan zowel op het middenveld als in de aanval spelen. Met zijn enorme ervaring als betaald voetbalspeler bij o.a. FC Volendam, Veendam, Almere City en bij de sterke amateurverenigingen: FC Lisse, OFC en FC Boshuizen, heeft trainer Axwijk er een gedroomde selectiespeler bij gekregen.
Franklin Kesser: Kesser is met zijn 34 jaar jong een centrale verdediger waar Zaandam echt om verlegen zat. Kesser brengt ervaring met zich mee om straks leiding te gaan geven aan de achterhoede van FC Zaandam. Ook Franklin is afkomstig van zvv Zaanlandia 1.
Hatim El Abbassi: Met Hatim El Abbassi halen de club een ervaren middenvelder binnen. Hij is tevens ook een volle neef van Mounir Raji. El Abassi heeft in de jeugdopleiding van AZ zijn stappen gemaakt en heeft vervolgens hoofdklasse ervaring opgedaan bij o.a. EDO uit Haarlem om vervolgens bij DWV, Stormvogels, sc Hercules-Zaandam en zvv Zaanlandia te hebben gespeeld. Met zijn 30 jaar jong kunnen de Blauw Witten nog veel verwachten van El Abassi.
Adnan Barakat: Wanneer men deze speler gaat opzoeken op internet zul je direct terugvinden dat Adnan Barakat een schat aan ervaring met zich mee brengt bij het nog jonge maar ambitieuze FC Zaandam. Barakat heeft 238 wedstrijden gespeeld in Europa en 31 doelpunten gescoord. Het rijtje clubs is dan ook indrukwekkend te noemen met o.a. NAC Breda, Eindhoven, FC Cambuur, FC Den Bosch en FK Bakoe in Azerbeidzjan. Het contact tussen Adnan en onze nieuwe hoofdtrainer Iwan Axwijk was al opgebouwd tijdens de vele wedstrijden die zij tegen elkaar hebben gespeeld in het betaalde voetbal. Bij zijn laatste club OFC werden de contacten met FC Zaandam nogmaals aangehaald en zo geschiedde het dat Adnan Barakat zichzelf nu een speler van FC Zaandam mag noemen.
Monsif Nadif: Met zijn 21 jaar jong is Monsif een “jonkie” tussen de overige versterkingen voor FC Zaandam. Nadif is oorspronkelijk afkomstig uit Amsterdam waar hij bij OSV gevoetbald heeft. Daarna belandde hij in de jeugdafdeling van EDO Haarlem. Via DWS en daarna vanwege een verhuizing naar de Zaanstreek, vv Assendelft, is Nadif bij Assendelft gaan spelen. Vanwege een vervelende enkelbreuk ging zijn plek in het eerste van vv Assendelft verloren. Nadif kan op diverse plekken aan de linkerkant spelen.
Yasin Erdogan: Ook Erdogan is afkomstig vanuit de zvv Zaanlandia selectie. Het is een verdedigende middenvelder die ook rust aan de bal kan brengen. Deze zomer zal Yasin een proefstage gaan spelen bij een Turkse profclub en indien dat niet door gaat zal Yasin de selectie van FC Zaandam komen versterken.
Hoofdtrainer Iwan Axwijk: Het stokje van de hoofdtrainer van FC Zaandam, Miel Mans, werd zoals eerder gemeld overdragen naar de stoere aanvoerder Iwan Axwijk. Iwan zullen wij vanaf nu alleen nog maar kunnen bewonderen langs de lijn en op het trainingsveld van FC Zaandam. Wanneer hij zijn passie die hij had als aanvoerder en laatste man van FC Zaandam, kan overbrengen op de groep, dan kan Axwijk zomaar eens een mooie trainerscarrière tegemoet gaan.
Ook zullen een aantal spelers uit Zaandam vertrekken:
Dit zijn Bodhi Smis, Jesse Haanstra (beide ZCFC) en Murat Bozkurt, Noell Amanda (Rood Wit Zaanstad).
Van onze verslaggever:
Hennie van den Berg