Doek valt voor Fortuna Wormerveer

WORMERVEER Met die woorden berustte interim trainer Marcel Blank in de definitieve degradatie van het vlaggenschip van Fortuna Wormerveer, slechts één seizoen hoofdklasse was de Wormerveerders gegund. Hen wacht de eerste klasse. ‘Na jaren van zoet nu een onverwacht het zuur’ was één van de opmerkingen na de thriller op een bijzondere donderdagavond.
Na de miraculeuze ontsnapping eerder tegen Chevremont wachtte de Wormerveerders andermaal een zware klus. Als Hoofdklasser kun je eigenlijk alleen maar verliezen van een eerste klasser. In dit geval het uit Westerbork afkomstige VKW.
Na de met 5-0 verloren KNVB bekerfinale van zaterdag j.l. was er weinig tijd om die bladzijde in het bizarre seizoenboek om te slaan. Door vakanties en andere normale zaken in deze fase van het seizoen was de vraag in hoeverre Fortuna klaar zou zijn voor de volgende veldslag.
De tegenstander was aanvankelijk fel gekant tegen de speeldatum. Trainer Bas Nibbelke liet daarover in de dagen voorafgaand aan dit duel geen onduidelijkheid over bestaan. “De KNVB gaat simpelweg voorbij aan het feit dat VKW een amateurclub is, met spelers en supporters die een normale baan hebben. Nu moeten we daar om 20.00 uur op een donderdagavond spelen.”
Vandaar dat de Bultermann Express al rond half zeven arriveerde op het Fortuna complex. De weersomstandigheden waren op dat moment niet echt lekker. Pluvius deed behoorlijk van zich gelden. Op het moment van aftrappen was het echter droog en dat zou het ook de hele verdere avond zo blijven. Hoewel aan het eind van de rit toch diverse betraande gezichten vielen waar te nemen. Hetzij door tranen van verdriet dan wel door die van intense vreugde. Want daar was beslist sprake van bij de enthousiaste Drentse supportersschare.
De wedstrijd op zich toonde een beter Fortuna w dat zichzelf een aantal bijna niet te missen kansen wist te bieden. In de laatste fase van het eerste bedrijf waren er twee 100% kansen die niet werden benut.
Ook in de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Fortuna dat aanstalten maakte voor de score en een tegenstander die loerde op snelle uitvallen. Beide manieren van aanpak leverde aanvankelijk geen succes op. Tot in de 87e minuut uit een doorgekopte bal Jonas Nijland de 0-1 liet aantekenen.
Diverse toeschouwers meenden dat het pleit beslecht was en verlieten het Wateringcomplex. Zij waren echter nog niet bij de poort of zij hoorden gejuich. De gelijkmaker was gescoord door de goed mee opkomende verdediger Revinio Morsen.
In de noodzakelijke 2 x 15 minuten verlenging bleef Fortuna W de meeste aanvallende acties brengen, maar de score kon niet worden gewijzigd.
De penalty’s moesten nu uitsluitsel brengen. Via het inmiddels bekende ABBA systeem kwam de thuisclub drie keer in gevaar. Toch moesten van beide teams tien spelers van elf meter schieten alvorens VKW de ‘overleving’ konden vieren. De lokale kroegbaas gaf meteen door dat hij zijn tent tot laat in de nacht open zou houden. ‘En de eerste 200 consumpties zijn voor mijn rekening!’
Fortuna rest nu een periode van bezinning. Met al het talent in aantocht moet het mogelijk zijn het verloren gegane terrein snel terug te winnen.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl