Selectie Sporting Krommenie wordt gehuldigd bij Babbels Live festival

20 jaar geleden fuseerden de Krommeniese voetbalverenigingen KVV en GVO tot Sporting Krommenie en uitgerekend in dit jubileumjaar promoveert de club voor het eerst in zijn bestaan naar de derde klasse. Na een uitstekend competitieseizoen, waar het vlaggenschip tot het laatst toe meestreed om het kampioenschap, werd afgelopen maandag de eerste nacompetitie wedstrijd met verve gewonnen van Alkmaarsche Boys. Gisteren kwam hier overheen het verlossende mailtje vanuit Zeist dat de finalewedstrijd tegen sv Ilpendam niet meer gespeeld hoefde te worden en dat beide teams waren gepromoveerd naar de derde klasse. De kurk knalde van de champagnefles en de slingers werden opgehangen in de gezellige kantine van Sporting in Krommenie.
De vreugde bij de vereniging was met name zo groot, omdat het nog maar twee jaar geleden was dat Sporting Krommenie in de degradatiezone van de vierde klasse speelde en zich ternauwernood via de nacompetitie wist te handhaven. Sindsdien is er veel veranderd bij de club. Jordi van Beek werd aangesteld als nieuwe hoofdtrainer en onder zijn bezielende leiding steeg het niveau. Niet alleen is Van Beek een goede trainer voor de piepjonge selectie, maar hij wist ook een enthousiaste groep vrijwilligers om zich heen te verzamelen die de omstandigheden schepten voor de spelers, om zo goed mogelijk, met veel plezier maar vooral als een team te spelen met als resultaat promotie naar de derde klasse.
Naast de goede prestaties van het eerste elftal is er ook op organisatorisch vlak veel werk verricht. Het bestuur heeft veel tijd gestoken in het zoeken naar geschikte kandidaten voor de verschillende commissies die de club rijk is. Met behulp van het groeiende aantal enthousiaste vrijwilligers wisten de commissies de club in zijn geheel naar een hoger plan te tillen. Het bestuur is bijzonder trots op het vele werk dat door deze grote groep mensen is verricht en beschouwen de promotie ook als hun verdienste. Na deze lofzang zou je kunnen denken dat alles hosanna binnen de vereniging maar, dit is natuurlijk niet altijd het geval en er blijven verbeterpunten. Maar opvallend is dat de neuzen allemaal dezelfde richting op staan en eenieder handelt in het belang van de club.
Aanstaande zondag zal de gehele selectie worden gehuldigd in de kantine voor genodigden, waarna deze op de platte kar naar Babbels Live afreist om daar op het podium nog eens extra in het zonnetje te worden gezet. Zondag tijdens Babbels Live is het dankzij een van de gulle sponsors mogelijk om de selectiespelers nog eens toe te juichen om hierna met een drankje van het geweldige muziekspektakel te genieten.
Van onze verslaggever
Foto: Johan Lok

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl