Knvb schrapt laatste ronde nacompetitie

Sporting Krommenie behoort tot een van de twaalf finalisten die uiteindelijk naar de derde klasse promoveren. vv Assendelft dient wel aankomende zondag een beslissingswedstrijd te spelen om promotie naar de 1e klasse. Ook Fortuna-Wormerveer komt morgen thuis nog in aktie om een finaleplaats te behalen. Het speelt dan om 20;00 uur tegen VKW uit Westerbork. Wint het dan komt het aankomende zondag nog in aktie tegen de winnaar van het duel sv TOP-Leonidas. Nog twee finales voor de Wormerveerders om lijfsbehoud voor de hoofdklasse veilig te stellen.
De wedstrijden in de nacompetitie om een plek in de derde klasse van afgelopen zondag blijken finales te zijn geweest. De KNVB maakte dinsdagochtend bekend dat de twaalf overgebleven ploegen komend seizoen in de derde klasse uitkomen.
De reden voor de beslissing is dat er boven de vierde klasse diverse teams wegvallen, door fusies of omdat de focus op de zaterdag wordt gelegd.
Enkele teams lieten pas na de competitie weten (onder meer Volendam en WBSV) geen team in te schrijven voor de standaardklassen van de zondagcompetitie. Het besluit heeft betrekking op JVC (Julianadorp), Winkel, Hugo Boys (Heerhugowaard), Egmondia (Egmond aan Zee), Sporting Krommenie, Ilpendam, De Rijp, Zwanenburg, De Meer (Amsterdam), Nederhorst, Nieuw West United (Amsterdam) en ’s Graveland.
De verenigingen zijn per email geïnformeerd. ,,Wij snappen dat jullie het feest op het veld willen vieren, met de bestuurders, supporters en spelers. Maar wij hebben dit besluit pas vandaag kunnen nemen.’’aldus de KNVB.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl