Assendelft wint thriller in Hillegom

Vooraf was er al veel gezegd over de voorgeschiedenis van de wedstrijd Hillegom-Assendelft. De wedstrijd voldeed aan alle verwachtingen. Heel snel schoot Jesse Schleeper zijn ploeg op voorsprong net zo als vorige week tegen Kampong. Toen kon Assendelft deze nipte voorsprong vasthouden gedurende de hele wedstrijd.  Deze keer stond het binnen drie minuten al weer gelijk. Vervolgens scoorde de thuisploeg na 24 minuten ook de 2-1 en het begon er slecht uit te zien voor de zwart witten.
Zoals vaker dit seizoen toonde de ploeg een enorme veerkracht. Ron van de Valk scoorde na een kwartier in de tweede helft de gelijkmaker. Dese stond stond ook na 90 minuten op het goed wat verlenging betekende. Al snel kwam Assendelft op 2-3 via Robin Herle. In de eerste helft van de verlenging werd het nog 3-3. In de tweede helft verlenging kreeg Assendelft een penalty toegekend die benut werd door Mike Jalink: 3-4.
In de laatste seconden van de wedstrijd schoot Jesse Schleeper eerst tegen de paal en vervolgens de rebound in net net. Hiermee was het definitief beslist: 3-5. Enorme vreugde bij de Assendelft spelers en de vele meegereisde supporters. Die hadden 120 minuten plus blessuretijd in een enorme spanning gezeten.
Volgende week mag Assendelft in de finale tegen Kolping boys de plek in de eerste klasse veilig stellen.  In de competitie werden twee ruime nederlagen geleden namelijk 3-0 en 4-2 dus we hebben wat goed te maken.
1. Jesse Schleeper 0-1; 3. Ryan 1-1: 24. van Trigt 2-1; 60. Ron van de Valk 2-2; 92. Robin Herle 2-3; 110. van Dongen 3-3; 112. Mike Jalink 3-4; 120. Jesse Schleeper 3-5

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl