Tim Freriks probeert via OFC weer stap omhoog te maken

Voormalig PSCK, sc Hercules-Zaandam en KFC’er en Zaans voetbaltalent Tim Freriks moet clubtopscorer Reda Kharchouch volgend seizoen doen vergeten bij derdedivisionist OFC. Daar wil de twintigjarige spits, die overkomt van Jong FC Utrecht en eerder in de jeugd van FC Groningen speelde, weer fit worden om vervolgens terug te keren in het betaald voetbal. Freriks begon zijn voetbalcarriëre bij PSCK in Zaandam.
Vanwege een slepende blessure kwam Freriks het afgelopen halfjaar niet verder dan vier wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. De spits leeft nog altijd in onzekerheid over zijn fitheid omdat de exacte blessure en ernst ervan onduidelijk blijft. “Twaalf weken geleden kreeg ik last van mijn rug en borstbeen. Dat werd alleen maar erger, zo erg dat ik niet meer kon voetballen. Ik heb heel lang thuis gezeten en veel onderzoeken gehad”, zegt Freriks. “Als ik gewoon fit was geweest, had ik een andere stap kunnen maken. Maar veel clubs haken af als ze niet weten wanneer ik fit ben.”
OFC durft dat risico wel te nemen. Zelf denkt hij dat het meevalt met zijn blessure en hij straks, als over een maand de voorbereiding op het nieuwe seizoen van start gaat, ‘gewoon’ kan aansluiten in Oostzaan. Dan wil de geboren Zaandammer zich bewijzen. “Ik denk dat dit voor mij een opstapje kan zijn om terug te keren in het betaald voetbal”, klinkt het vol vertrouwen. “Ik moet gewoon mijn oude niveau halen. Als ik dat haal, weet ik dat ik er weer kom.”
Freriks is de derde aanvallende aanwinst voor de Oostzaners, die via de nacompetitie promotie naar de Tweede Divisie misliepen. Eerder werden Bilal el Amrani (ASWH) en Norair Mamedov-Aslanyan (Katwijk) vastgelegd. In totaal staat het aantal nieuwkomers op zes.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl