Geen finaleticket OFC, in slotfase getackled door ASWH

Voor OFC dit seizoen geen promotie naar de Tweede Divisie. De ploeg van Eric Heerings moest op eigen veld van ASWH winnen om een plek in de finale van de nacompetitie veilig te stellen. Dat leek met een 2-0 voorsprong ook te gebeuren, totdat de bezoekers dit rechttrokken: 2-2.
Na de 2-1 nederlaag in Hendrik-Ido-Ambacht lag er voor de Oostzaners veel druk op de return. Daarom werd op dezelfde manier het duel begonnen als waarmee er woensdagavond werd geëindigd: druk naar voren om een doelpunt te forceren. Dit resulteerde halverwege de eerste helft in een openingstreffer van Reda Kharchouch. Niet veel later had Romano de Jonge een enorme kans op de 2-0, maar hij kopte naast.
Ook na de rust liet De Jonge een goede mogelijkheid op een ruimere voorsprong onbenut. Even daarvoor moest doelman Atam Koroglu een inzet van Bilal el Amrani (volgend seizoen OFC en woensdag nog matchwinner namens ASWH, red.) keren. Na ruim een uur spelen slaagden de Oostzaners erin wel de marge te vergroten. Opnieuw was Kharchouch de doelpuntenmaker en leek een ticket voor de finale, waarin FC Lienden de tegenstander is, binnen.
Twintig minuten voor tijd vonden de bezoekers via Fabian Korporaal de aansluiting en trokken daarmee de stand over twee duels weer gelijk. Een verlenging was aanstaande, totdat ASWH in de 92ste minuut zelfs op 2-2 kwam. Uit een cornervariant zorgde Nick Slotboom voor de gelijkmaker. Hierdoor gaat niet OFC, maar ASWH naar de finale om een plek in de Tweede Divisie af te dwingen.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl