Fortuna W neemt eerste hindernis en wint van Chevremont

Op de officieel eerste tropische dag van dit jaar aan de bak moeten om te strijden voor het behoud van het Hoofdklasse predicaat viel zondagmiddag voor Fortuna W niet mee. Alle spanning vloeide echter net op tijd weg en zo kon Fortuna W een 3-1 (na verlenging )overwinning op beschaafde wijze worden gevierd.
Van de tegenstander was bekend dat deze graag koos voor de FC Groningen variant. Niet zo gek als je weet dat voormalig Mr Groningen Jan van Dijk de trainer is bij de tegenstander uit het verre Kerkrade. Gegroepeerd spelen en vaak kiezen voor de lange bal. Al in de 9e minuut begon het billeknijpen voor de Fortuna aanhang. Een strafschop tegen was daar de aanleiding voor. Gennaro Liklikwatil wist in eerste instantie de bal te keren, maar uit de kluts daarna werd het toch 0-1 door een eigen inzet. Deze stand bleef tot aan de rust gehandhaafd. Het spel was in die fase matig tot slecht volgens de insiders langs de lijn.
De onrust bleef heel lang in het Fortuna W spel overheersen. Het gedul werd enorm op de proef gesteld. Pas ver in blessuretijd was het Yannick Klopper die de gelijkmaker wist te scoren. Een zucht van opluchting ging door de rijen der Wormerveerders. Dat betekende namelijk verlengen én nieuwe kansen.
Halverwege de eerste verlenging was het Yannick Klopper die op aangeven van Danyl Plasmeyer de 2-1 kon binnentikken. Na de pauze is het meteen Milan Klopper die keihard toeslaat na wederom een prachtige actie van Danyl Plasmaeyer. Als dan de doelman van Chevremont Sander van de Pol onderuit haalt moet hij met rood van het veld. De toekende penalty wordt echter door de veldspeler a.i. onder de lat gestopt.
Dat maakte in dit geval allemaal niets meer uit. De winst voor de Wormerveerders was zeker en de volgende ronde bereikt.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl