Jong FC Volendam kampioen derdedivisie zondag

Jong FC Volendam heeft na een geweldig seizoen, waarin het altijd in de top drie stond, de titel veroverd in de Derde Divisie. In de laatste wedstrijd tegen HSC ’21 kwam het kampioenschap eigenlijk geen moment in gevaar. Het scorebord bleef uiteindelijk steken op 1-6, zodat de 100 goals net niet gehaald werden.
Voor thuisploeg HSC ’21 was vorige week de opluchting groot dat ze zich in veilige haven hadden gespeeld. Want met de kampioenswedstrijd van Jong FC Volendam nog op het programma was het geen pretje geweest om echt te “moeten”. Toch verweerde HSC ’21 zich kranig in de openingsfase. Na twee minuten moest Nordin Bakker de bal onder de lat vandaan tikken bij een gevaarlijk schot van de thuisploeg. Kort daarna was Derry John Murkin tot tweemaal toe dichtbij de openingstreffer. Eerst kopte hij net naast en even later ging een harde schuiver voorlangs. Nadat een poging tot een schot van Cenk Uguz door Mike Eerdhuijzen onschadelijk was gemaakt viel aan de andere kant de bevrijdende 0-1. Het was Martijn Kaars die diep gestuurd werd en de ban brak. Een start waar je op hoopt in zo’n wedstrijd. Vanaf dat moment lag het initiatief ook volledig bij Jong FC Volendam. Halverwege de eerste helft verdubbelde Kaars de score. Een prima aanval die begon bij Brian Plat werd door Martijn Kaars bij de tweede paal binnen gekopt. Nadat Martijn Kaars en Dani van der Moot de bal er even later beiden niet in kregen was het na iets meer dan een half uur Joey Veerman die een rebound in de goal werkte. Met deze geruststellende stand zochten na precies 45 minuten de acteurs de kleedkamers op.
In de openingsfase waren er wat kansjes op de 0-4, maar ze gingen er niet in. Aan de andere kant kreeg HSC’21 ook een flinke kans, maar doelman Nordin Bakker bracht redding. Bij de thuisploeg werd toen er een uur op de klok stond begonnen met het afscheid nemen van diverse spelers. Het moment dat bij Volendam de champagne uit de koeler kon. In de slotfase zette de ploeg van Johan Steur nog even aan en tilde de score naar zes. Derry John Murkin (kopbal), Joey Veerman (schot in kruising) en Max Veerman (mooie actie in zestien) zetten de 0-6 op het bord.
Er was nog kans op meer, maar de spelers vonden het wel goed zo. Voor HSC ’21 was er nog een eretreffer. Doelman Nordin Bakker had bij een vrijetrap niet in de gaten dat hij de linker kant open had gelaten. Kelvin Veensma kon zo schitterend de bal vlak langs de paal in de goal schieten. Na precies negentig minuten blies de scheidsrechter voor de laatste keer en was de titel voor Jong FC Volendam een feit! Nadat de schaal en medailles waren uitgereikt werd er koers gezet naar Volendam waar het feest in het stadion en later op de dijk een zeer geslaagd vervolg kreeg. Complimenten voor de gehele groep! Kampioen worden kun je alleen als je een echt team bent en dat was Jong FC Volendam dit seizoen. In augustus start het nieuwe avontuur in de ijzersterke Tweede Divisie, eerst nog even genieten en weer opladen voor het nieuwe seizoen.
HSC ’21 – Jong FC Volendam 1 – 6 (0 – 3)
27 mei 2019 / Derde Divisie Zondag
Opstelling HSC ’21: Jeffrey Brammer (81. Quirijn Kiers), Kelvin Veensma, Job Derksen, Caglar Uguz, Cenk Uguz, Stef Ottink, Bas ter Hogt (71. Martijn Veldhuis), Jordi Brinkman, Diego van der Weide, Wessel Witbreuk (61. Bas Postma), Burak Babuloglu
Opstelling Jong FC Volendam: Nordin Bakker, Brian Plat (46. Jay Kruiver), Alex Plat, Mike Eerdhuijzen, Kevin van Gasteren, Joey Veerman (76. Max Veerman), Martijn Kaars, Nick Runderkamp (76. Marco Speijk), Dani van der Moot, Gerry Vlak, Derry John Murkin
Scheidsrechter: Sander de Brito Roque (Capelle aan den IJssel)
Toeschouwers: 500
Scoreverloop:
10. Martijn Kaars (0 – 1)
24. Martijn Kaars (0 – 2)
32. Joey Veerman (0 – 3)
73. Derry John Murkin (0 – 4)
75. Joey Veerman (0 – 5)
79. Max Veerman (0 – 6)
85. Kelvin Veensma (1 – 6)

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl