rkvv Saenden behaalt kampioenschap in 4e klasse b

Lang werd er al naar uitgekeken bij rkvv Saenden. De laatste en beslissende wedstrijd van het seizoen. Na een goede week waarin scherp is getraind en ook voorbereidingen zijn getroffen op een kampioenschap was het dan zover. Eerst een gezamenlijk ontbijt bij café het Laantje en even later met de voltallige selectie en staf in de bus op weg naar Alkmaar. Daar aangekomen werd er snel een decor gecreëerd die zijn weerga niet kende. Het aanhoudende geluid van trommels en de blauw- en witte rookpluimen toverden het Alkmaarsche sportpark om tot een sfeervol geheel. Vlak voor aanvang deed ook de jeugdafdeling een duit in het zakje door met een groot aantal jeugdleden, de meesten blauw met wit geschminkt, het decor compleet te maken om het eerst herenteam aan te moedigen op het aankomend kampioenschap. Maar de wedstrijd moet eerst worden gespeeld en op voorhand was het bekend dat Alcmaria Victrix niet van plan was iets weg te geven. Onder leiding van scheidsrechter van Hoof die een prima wedstrijd zou gaan fluiten werd er afgetrapt. Met de wind in de rug lukte het rkvvSaenden om direct druk te zetten en Alcmaria Victrix te laten zien met welk doel rkvv Saenden op het veld stond. De zenuwen leken onder bedwang en al na vijf minuten spelen wist Jordy Poyato de bal gedragen door de wind in de kruizing te schieten. De ontlading die volgde was groot. Daarna volgden nog vele mogelijkheden en dito corners. De doelman van Alcmaria zou een hoofdrol opeisen deze middag en redde een aantal keer zeer bekwaam en hield zo lang stand, maar het was rkvv Saenden wat de klok sloeg. In de 24e minuut wist Giorgio Bartelink zich langs de verdediging te werken en zocht de korte hoek op en zorgde voor de bevrijdende 0-2. De druk bleef hoog en een paar keer een handsbal binnen de 16 meter werd nog niet bestraft, een raak schot op de lat van Giorgio Bartelink, een schot op de paal van Damian Wijndal, corners die goed indraaiden maar eruit werden geranseld, het zat rkvv Saenden niet mee om een derde doelpunt te forceren. Een tackle op Melvin Bruijn was voldoende voor een penalty die Stanley Louhatapessy er prima inschoot waardoor het inmiddels in de 35e minuut 0-3 werd. De keeper bleef attent spelen en pareerde nog een kopbal van Giorgio Bartelink met een uiterste krachtsinspanning. De ruststand was een zeer verdiende 0-3 voor de bezoekers.
Na de rust heel even een ander beeld. Alcmaria Victrix ging op zoek naar de aansluitingstreffer nu met de aangewakkerde wind vol in de rug. De inzetten waren niet krachtig genoeg en opnieuw wist rkvv Saenden het voetbal te controleren en het initiatief te nemen. Aanval is immers de beste verdediging. In de 59e lukte het Bartelink opnieuw om de doelman te verschalken en stond het zowaar 0-4. Alles wat blauw en wit was juichte en het trommelgeluid nam de overhand, de toeschouwers uit Wormerveer zorgde voor een prachtige sfeer. Nu wist men dat het niet meer fout kon lopen. De actieve Damian Wijndal was een plaag voor de verdediging, maar ook alle andere spelers speelden het vuur uit hun sloffen. Het stond als een huis en rkvv Saenden was zeker van een overwinning. In de 65e minuut na een snel genomen vrije schop en een beoordelingsfout van een verdediger reageerde Melvin Bruijn als eerste en scoorde beheerst de 0-5. In de 81e minuut ging Stanley Louhatapessy weer eens op avontuur en wist door de benen van de doelman de 0-6 te scoren. Nog even uitspelen en het feest kon beginnen, maar plots stonden er 3 aanvallers voor de ingevallen Ido Bonnema en dat was teveel in de 88e minuut, waardoor de eindstand nog op 1-6 werd gebracht. Na het laatste fluitsignaal kon het feest daadwerkelijk beginnen.